O bătrână și-a exclus rudele din testament și le-a lăsat săracilor o moștenire 5 milioane de euro

Dată publicare: 19-04-2021 17:38
Dată actualizare: 19-04-2021 17:46


O bătrână și-a exclus rudele din testament și le-a lăsat săracilor o moștenire 5 milioane de euro

Genoveza Angela Torelli, care a lucrat ca medic stomatolog și care a murit la data de 12 martie, la vârsta de 91 de ani, le-a lăsat unor organizații caritabile o moștenire de aproape 5 milioane de euro.

Bătrâna a decis ca aproximativ 2,5 milioane de euro să ajungă la Lega del Filo d'Oro, iar 1,5 milioane la genovezii nevoiași - prin Surorile Congregației „Surorile Săracilor”. De asemenea, aceasta a lăsat o casă Asociației Italiane de Cercetare a Cancerului.

Rudele femeii nu au primit nimic, informează La Stampa.

„Mărturisesc că nu pot ierta hărțuirea suferită de mine și de soțul meu din partea rudelor cumnatului meu. Sper că Bunul Dumnezeu nu va voi să mă pedepsească pentru asta”, a scris dr. Torelli în testament.

Bătrâna și-a inclus în testament și asistenta, care a dededat între timp. Astfel, soțului acesteia i-a rămas o casă.

În plus, câte 20.000 de euro vor ajunge la femeia de serviciu și la administratorul care se ocupau de gestionarea proprietăților familiei.

 

25 de milioane de euro pentru spitale și organizații caritabile

 

Cazul Angelei Torelli nu e singular. În februarie, tot la Genova, Edmonda Marisa Cavanna, o profesoară ieşită la pensie, a lăsat 25 de milioane de euro pentru 16 instituţii, printre care spitale şi organizaţii caritabile, dar şi unor persoane fizice.

Înainte să moară, aceasta a mai inclus-o în testamentul ei și pe femeia care a asistat-o ​​în ultimele luni de viaţă, căreia i-a lăsat 3,7 milioane de euro moștenire.

 

Sursa: La Stampa.it


VIDEO PROTVPLUS.RO