O bancă a virat din greșeală 155 de milioane de euro în conturile unor clienți

Ultima actualizare: 31-12-2021 17:32
Bani

Zeci de mii de persoane din Marea Britanie s-au trezit în dimineața de Crăciun cu o surpriză de la un binefăcător neașteptat: banca Santander.

Pe data de 25 decembrie, din greșeală, banca a depus 130 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 155 de milioane de euro, în 75.000 de conturi, informează BBC.

Angajații de la Santander se grăbesc acum să recupereze banii, însă munca este dificilă, deoarece o mare parte din suma respectivă a fost depusă în conturi deschise la băncile rivale.

Eroarea a apărut atunci când plățile din 2.000 de conturi business au fost efectuate de două ori.

„Ne pare rău, dar din cauza unei probleme tehnice, unele plăți de la clienții noștri corporativi au fost duplicate în mod incorect în conturile destinatarilor”, a transmis, într-un comunicat de presă, banca.

„Vom coopera cu mai multe bănci din Marea Britanie pentru a recupera tranzacțiile duplicate în zilele următoare”, se mai arată în comunicatul respectiv.

Din cauza erorii, unii angajați au fost plătiți de două ori din contul angajatorului, însă a doua plată a fost finanțată de Santander.

Un manager care se ocupă de plata salariilor a declarat, pentru BBC, că gafa i-a stricat sărbătorile: „Mi-a distrus perioada de vacanță pentru că am crezut că am plătit sute de mii de lire din greșeală – am crezut că am făcut ceva greșit. Am crezut că a fost vina mea și o să am probleme la serviciu”.

Acesta a mai spus că Banca Santander nu a oferit nicio informație despre modul în care firmele ar trebui să explice angajaților a doua plată sau despre cum ar trebui să fie rambursată.

„Este o dezamăgire completă”, a încheiat acesta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO