Suspectul din cazul incendiului care a avut loc într-o clinică de psihiatrie din Osaka a murit la spital

Ultima actualizare: 30-12-2021 16:30
Suspectul din cazul incendiului care a avut loc într-o clinică de psihiatrie din Osaka a murit la spital
Captură Twitter

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, care era suspectat de declanşarea incendiului din 17 decembrie de la o clinică de psihiatrie din Japonia, soldat cu 25 de morţi, a decedat, joi, la spital.

Individul a murit din cauza arsurilor şi a intoxicaţiei cu monoxid de carbon, relatează agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Morio Tanimoto, care se afla în stare critică după incendiul de la Osaka (vestul Japoniei), a murit fără să fie interogat de poliţie, potrivit canalului de televiziune publică nipon NHK, care a citat surse apropiate de anchetă.

Într-o jumătate de oră, incendiul a devastat al treilea etaj al clădirii unde se afla clinica de psihiatrie, care furniza şi servicii medicale generale.

Imagini surprinse atunci de camerele de supraveghere de la clinică arată un bărbat cărând nişte saci de hârtie pe care îi aşază la intrare, apoi din saci pare să curgă un lichid, bărbatul se ghemuieşte, face o mişcare cu mâinile şi apoi izbucnesc flăcările, a relatat un anchetator pentru AFP.

Potrivit media locale, Tanimoto, fost pacient al clinicii, lucra în metalurgie şi se bucura de o bună reputaţie în plan profesional. Viaţa bărbatului, ce fusese căsătorit cu o infirmieră şi avea doi băieţi, a suferit o schimbare după divorţul survenit în 2008, conform unor martori care au povestit pentru cotidianul Yomiuri despre pasiunea sa costisitoare pentru cursele de cai.

Mai multe media nipone au relatat şi că în 2011 Tanimoto a fost arestat pentru tentativă de crimă, după ce a fost acuzat că şi-a lovit unul din fii la cap cu un cuţit.

Poliţia a indicat că a confiscat de la domiciliul suspectului un recipient în care s-ar fi aflat benzină şi care ar putea avea legătură cu ancheta din acest caz.

Anul trecut, un bărbat a fost inculpat pentru crimă după incendiul din iulie 2019 de la un studio de benzi desenate din Kyoto (vest), soldat cu 36 de morţi, cel mai grav atac din ultimele decenii din Japonia. În 2008, un incendiu tot de origine criminală la un magazin de închiriere de filme din Osaka a provocat 16 morţi, autorul atacului fiind condamnat la moarte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO