O actriță din serialul „Totul despre sex” va candida pentru funcția de guvernator al New York-ului

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Cynthia Nixon, actrița care a jucat rolul Mirandei în serialul „Totul despre sex”, a anunțat luni că va candida la funcția de guvernator al statului New York.

Astfel, ea va deveni contracandidata actualului guvernator Andrew Como. Fosta actriță și-a anunțat planurile, luni, pe Twitter.

„Iubesc New York-ul. N-am vrut niciodată să trăiesc în altă parte, dar ceva s-a schimbat. Vreau ca Guvernul nostru să funcționeze din nou, ca sistemul noustru de sănătate să funcționeze, ca metroul să nu mai aibă disfuncționalități. Ne-am săturat de politicieni cărora le pasă mai mult de titlurile din ziare și de putere decât e noi. Nu poate fi vorba doar de o afacere”, spune fosta actriță în filmulețul prin care și-a lansat oficial candidatura.

Activista liberală de 51 de ani dădea de mult indicii că dorește să candideze, scrie BBC News.

Între anii 1998 și 2004, Cynthia Nixon a jucat rolul unei avocate în serialul „Totul despre Sex”. În 2012, s-a căsătorit cu partenera sa, Christine Marinoni. Soția sa, activistă pentru drepturile persoanelor din comunitatea LBGTQ a lucrat pentru primarul democrat al New York-ului Bill de Blaiso, până luna trecută, când a demisionat.

Dacă va fi aleasă, Nixon va deveni prima femeie și prima persoană din comunitatea LGBT care deține funcția de guvernator al statului New York.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO