Bashar al-Assad s-a filmat în timp ce conduce prin zonele distruse din Ghouta de Est

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Bashar al-Assad
Twitter/Syrian Presidency

Președintele sirian Bashar al-Assad s-a filmat în timp ce se află la volanul unui autoturism Honda Civic, conducând prin enclava Ghouta de Est, pe care forțele guvernamentale siriene vor să cucerească.

Într-un filmuleț postat pe pagina de Twitter a Administrației Prezidențiale din Siria, Al-Assad pornește cu mașina din centrul Damascului spre Ghouta de Est, care timp de șase ani a fost vizată constant de bombardamentele regimului, scrie CNN.

„Mergem în Ghouta, să vedem care e situația”, spune Al-Assad la începutul unula dintre cele opt filmulețe postate pe rețelele de socializare și care surprind călătoria sa spre zonele proaspăt cucerite.

Potrivir Organizației Națiunilor Unite, peste 1000 de persoane au murit în atacurile lansate de Al-Assad asupra enclavei, ultima în care se află numeroși opozanți ai regimului.

„Fiecare metru din zonele prin care conducem conține o picătură din sângele unui luptător sirian, a unui erou, pentru ca noi să putem să trecem pe aici și să permitem vieții să se întoarcă în aceste zone. Să nu uităm că sunt și civili aici și că trebuie să le protejăm viețile”, mai spune el într-o filmare.

În imagini, se poate observa cu președintele Siriei se întâlnește cu rezidenți din Ghouta de Est, care îl primesc cu cântece.

„Cu sufletele și sângele nostru, ne sacrificăm în numele tău, Bashar”, îi strigă ei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO