Nuntași uciși în urma unui raid aerian saudit. Mireasa se numără printre victime

23-04-2018 22:03


raid aerian

Cel puțin 20 de persoane au murit, în urma unui atac aerian asupra unui district din nordul Yemenului. Proiectilele au căzut chiar deasupra unui cort unde avea loc o nuntă, victimele provenind chiar din rândul nuntașilor.  

Atacul a avut loc, duminică, în districtul Bani Qayis, potrivit AP. Un oficial a declarat că incidentul a lovit un cort care găzduia o nuntă. Printre victime se află se află și mireasa. Atacul aerian a fost condus de armata aeriană saudită, potrivit Newsweek.

Coaliția condusă de Arabia Saudită luptă împotriva insurgenților Houthi finanțați de Iran. Mai mult de 10.000 de persoane au fost ucise și 3 milioane au fost distruse de la izbucnirea războiului civil în 2015.

Astfel de acțiuni pe teritoriul Yemenului au fost catalogate drept crime de război, avioanele coaliției făcând sute de victim printre civili. În replica, Arabia Saudită și aliații săi susțin că gruparea Houtha folosește civili ca scuturi umane pentru a-și proteja echipamentul militar și luptătorii.

În 2015, un presupus atac aerian condus de Arabia Saudită a făcut 131 de victime, lovind o locație de lângă Marea Roșie, unde avea loc tot o nuntă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Newsweek

VIDEO PROTVPLUS.RO