NUNTA REGALĂ. Meghan Markle, o americancă feministă în familia regală britanică

Meghan Markle

A fost de ajuns o singură întâlnire pentru ca Meghan Markle să îi fure inima printului Harry. Actriţă americană, mulatra, divorţată şi mai în vârstă ca el, Meghan iese din tiparul tradiţional al "sotiilor regale".   

L-a fermecat însă iremediabil pe Harry cu frumuseţea, inteligenta şi pasiunea cu care îşi apără valorile şi cu care lupta pentru cauze umanitare dragi şi lui. Cu dezinvoltură câştigată în anii în care şi-a construit o carieră la Hollywood, Meghan a reuşit să îi cucerească pe membrii familiei regale şi pe britanicii de rând.

Povestea lui Meghan Markle, "prinţesa americană", aşa cum au poreclit-o jurnaliştii de peste Ocean, a început pe 4 august 1981, în California.

Provine dintr-o familie mixtă, cu un tată alb, cu origini irlandeze, și o mamă de culoare, ai cărei strămoși au fost sclavi pe o plantație din Georgia. Părinții ei au divorțat când avea șase ani, însă Meghan a rămas apropiată de amândoi.

Citește și
nunta regala
Știrile PRO TV si www.stirileprotv.ro aduc nunta regală în direct în casele tuturor românilor
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Asistent social de profesie şi instructor de yoga, mama i-a insuflat dorința de a-i ajuta pe ceilalți, iar tatăl, director de imagine, i-a deschis apetitul pentru cinematografie.

Markle a la colegiul romano-catolic de fete. A obținut o dublă specializare în Teatrul și Relații Internaționale la Școala de Comunicare din cadrul Universității Northwestern. În ultimul an, Markle a lucrat la Ambasada SUA din Buenos Aires, ulterior s-a mutat în Toronto, scrie Time.

Fosta profesoară a lui Meghan Markle: "Prima mea reacție când am auzit vestea a fost: „Ce noroc pe el (n.r. prințul Harry) că a găsit-o".

Încă de mică, Meghan a arătat că are valori bine definite şi că este gata să lupte pentru ele. La doar 11 ani, a cerut şi.. a reuşit, trimiţând scrisori insistenţe, să modifice reclama la un detergent de vase, nemulţumita că transmite un mesaj nepotrivit despre imaginea femeilor.

Meghan Markle: "Femeile din toată America se luptă cu oalele și tigăile soioase. Doi băieți din clasa mea mi-au zis: „Da, locul femeii e la cratiță."

La 13 ani era interesată să participe în acţiuni de ajutorare a oamenilor fără adăpost din Los Angeles. Ani mai târziu, mărturisea că acela a fost momentul care a învăţat-o să pună nevoile altora mai presus de fricile proprii.

Fostă profesoară: "E o femeie care nu e doar frumoasă, deșteaptă și talentată, ci are și profunzime. Asta l-a cucerit pe prințul Harry."

Meghan Markle: "Deși moștenirea mea mixtă m-a făcut să trăiesc cu un picior într-o lume și cu celălalt în alta, am ajuns să îmi asum şi să apreciez asta. Iar acum pot spune cu mândrie că sunt o mulatră puternică", mărturisea ea.

Meghan Markle și-a început cariera în televiziune cu roluri mici la emisiunea Deal or No Deal și serialul CSI. În 2010, a obținut rolul care a făcut-o celebră, în serialul Suits.

În timp ce își construia o carieră în actorie, Meghan, care se identifica drept feministă convinsă, lupta la ONU pentru drepturile femeilor.

Meghan Markle, logodnica prințului Harry: "Femeile trebuie să primească un loc la masă. Trebuie să primească o invitație să se așeze. Însă când nu o primesc, trebuie să-și facă propria lor masă."

N-a ezitat să spună că personajul ei din serialul Suits, Rachel Zâne, este şi ea victima a discriminării şi ca scenariul se concentrează prea mult pe înfăţişarea ei...

Meghan Markle: "Sezonul acesta, fiecare scenariu pare să înceapă așa: intră Rachel înfușurată într-un prosop."

Meghan a călătorit în Africa, în calitate de ambasador al unei organizaţii pentru drepturile copiilor. Iar la întoarcere şi-a povestit pe larg experienţa care, mai târziu, avea să o apropie de prinţul Harry, şi el extrem de implicat în campanii de caritate.

De asemenea, Markle este și filantrop. Ea a devenit ambasador pentru World Vision Canada în 2016, promovând o alimentație mai bună, asistență medicală și educație pentru copiii din întreaga lume. Ea este, de asemenea, un militant pentru egalitatea de gen. "Sunt mândru că sunt o femeie și feministă", a spus Markle într-un discurs la o conferință a Organizației Națiunilor Unite cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în 2015.

Într-un interviu pentru publicația Time, ea a ținut să atragă atenția și asupra stigmatul din jurul menstruației, care împiedică milioane de fete din țările în curs de dezvoltare să urmeze o educație: "Șansele pierdute sunt inacceptabile", a scris Markle. "Pentru a rupe ciclul sărăciei și pentru a obține o creștere economică și o sustenabilitate în țările în curs de dezvoltare, femeile tinere au nevoie de acces la educație".

O biografie a actriţei dezvăluie însă şi partea ei pragmatică.

Andrew Morton, autorul cărţii "Meghan: A Hollywood Princess": "Oamenii spun că e o persoană care a reuşit să urce pe scara socială. Aşa este. Ea a reuşit să-şi folosească la maximum avantajele. A ajuns la înălţimi ameţitoare din punct de vedere social."

Ar fi făcut asta schimbând de mai multe ori cercurile sociale, fără să-i pese de prietenii pe care îi lasă în urmă, spun gurile rele.

Andrew Morton, autorul cărţii "Meghan: A Hollywood Princess": "S-a tot mutat de colo-colo. Inevitabil, oamenii vor spune că nu o văd suficient."

Pe blogul ei, Meghan se descria drept "o fată autentică din California, care trăieşte după principiul că majoritatea problemelor se pot rezolva cu yoga, o zi de plajă sau nişte avocado." Era însă mult mai dscreta în legătură cu viaţa amoroasă. Se ştie că a avut o relație de lungă durată cu producătorul de film Trevor Engelson.

După șapte ani de relație, cei doi s-au căsătorit în 2011. Doi ani mai târziu, Merghan a pus punct mariajului, fără prea multe explicații. Și, susţine aceeaşi biografie, i-a trimis verigheta fostului ei soț prin poștă.

De la schimbarea vizibilă de stil, la interesul cu care participă, alături de Harry la evenimentele regale, Meghan arată că se va descurca fără probleme în noul rol.

Hugo Vickers, istoric regal: "E posibil să apară o "ciocnire" a culturilor, dar eu cred că Meghan foarte inteligentă şi se va descurca foarte bine în rolul de membru al familiei regale. Nu ea va fi vedeta show-ului, ci va trebui să se mulţumească cu rolul de figurant sau cu un rol secundar."

Apropiaţii îşi amintesc că Meghan a fost de mică fascinată de prinţesa Diana şi visa că într-o zi să devină şi ea prinţesă. Şi spun că n-au fost tocmai surrinsi când, actrița îndrăgostită până peste cap de prințul cel chipeş, a renunțat fără să stea pe gânduri la cariera şi prieteni, ca să se mute la Londra.

Meghan Markle: "Nu simt ce și cum aș renunța la ceva. Eu văd asta ca pe o schimbare. Noi provocări... Un nou capitol din viața mea."

Cine sunt părinții lui Meghan Markle?
Tatăl lui Meghan Markle, Thomas Markle, are origini irlandeze și a lucrat, în trecut ca inginer de lumini pentru mai multe smisiuni și show-uri celebre.

Mama să locuiește în Los Angeles și lucrează ca asistent social și instructor de yoga. "Lucrează în mod special cu comunitatea geriatrică", a spus Markle despre mama sa, în Glamour. "În același timp, mama mea a fost întotdeauna un spirit liber. Tocmai a alergat la maratonul L.A."

Părinții lui Meghan Markle au divorțat în 1988

Cine sunt frații lui Meghan Markle?
Markle are doi frați mai în vârstă, Thomas Markle Junior și Samantha Grant, din prima căsătorie a tatălui său. Markle Junior, de 51 de ani, lucrează ca instalator și este tatăl a două fete.

El a fost reținut la începutul acestui an, după ce a amenințat o femeie cu o armă. Samantha Grant, de 52 de ani, este fost model și actriță care locuiește în Florida.

Cine este fostul soț al lui Meghan Markle?
În 2011, Meghan Markle s-a căsătorit cu producătorul de filme Trevor Engelson, în Jamaica. Cuplul a divorțat în 2013, invocând diferențe ireconciliabile. Trei ani mai târziu, în iulie 2016, Meghan Markle l-a întâlnit pe prințul Harry.

Cei doi s-au întâlnit în secret înainte ca prințul să fi emis o declarație publică, în noiembrie, confirmând relația lor și criticând presă pentru că a vânat-o pe Markle și pe familia ei.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Povestea de dragoste dintre Harry și Meghan. Întâlnirea cu Regina Elisabeta, testul suprem pentru ei
Povestea de dragoste dintre Harry și Meghan. Întâlnirea cu Regina Elisabeta, testul suprem pentru ei

"Când Harry a întâlnit-o pe... Meghan" - aşa s-ar putea numi povestea de dragoste ca-n filme dintre Prinţul Harry şi cea care i-a devenit sâmbătă soţie. Ca orice basm, a fost dragoste la prima vedere, iar eroii au avut de depăşit câteva obstacole.

Știrile PRO TV si www.stirileprotv.ro aduc nunta regală în direct în casele tuturor românilor
Știrile PRO TV si www.stirileprotv.ro aduc nunta regală în direct în casele tuturor românilor

Milioane de telespectatori din întreaga lume vor urmări sâmbătă nunta regală dintre prințul Harry al Marii Britanii și Meghan Markle, cel mai așteptat eveniment al anului, iar PRO TV a pregătit program special.

Nunta prinţului Harry cu Meghan Markle costă 1,5 milioane de $. Prețul rochiei de mireasă
Nunta prinţului Harry cu Meghan Markle costă 1,5 milioane de $. Prețul rochiei de mireasă

Un milion şi jumătate de dolari. Atât ar urma să coste nunta prinţului Harry cu Meghan Markle, potrivit unor estimări realizate de companiile care organizează astfel de evenimente.

Meghan Markle a confirmat că tatăl ei nu va veni la nuntă
Meghan Markle a confirmat că tatăl ei nu va veni la nuntă

Meghan Markle, care se va mărita cu prinţul Harry sâmbătă, confirmă că tatăl ei, Thomas Markle, nu va fi prezent la nuntă.

Viața pe care o avea Meghan Markle în Toronto, înainte ajungă iubita Prințului Harry
Viața pe care o avea Meghan Markle în Toronto, înainte ajungă iubita Prințului Harry

Sâmbătă, când Meghan Markle se va căsători cu prinţul Harry, milioane de oameni din toată lumea vor privi la televizor ceremonia.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.