Oficialii nord-coreeni s-ar pregăti pentru summitul cu SUA, citind controversata carte “Fire and Fury”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 18 Mai 2018 17:50
Categorie: Stiri externe
fire and fury

Oficialii nord-coreeni ar fi fost surprinși citind două cărți controversate despre Donald Trump, în pregătirea summitului din Singapore, unde șeful administrației americane și liderul de la Phenian se vor întâlni, pentru prima data, pe 12 iunie.

Jurnalista de renume, Christiane Amanpour, a scris, joi, pe Twitter că “este interesant cum oficialii nord-coreeni citesc cartea Fire and Fury” și “Arta negocierii” pentru a-l înțelege mai bine pe președintele american, potrivit lui Jonathan Powell, care a călătorit în luna decembrie în Coreea de Nord”, scrie Newsweek.com.

Cartea ”Fire and Fury” spune povestea lui Donald Trump în primul său an de președinte al SUA, bazându-se pe detalii la care jurnalistul Wolff a avut acces ca urmare a declarațiilor făcute de Steve Bannon, fostul consilier al lui Donald Trump la Casa Albă.

Coreea de Nord a ameninţat miercuri că anulează summitul prevăzut luna viitoare între Kim Jong Un şi Donald Trump, dacă Washingtonul continuă să pretindă ca ea să renunţe unilateral la arsenalul său nuclear, transmite AFP.

Dacă administraţia preşedintelui american “ne pune cu spatele la zid şi ne cere să renunţăm unilateral la arma nucleară, nu vom mai avea interesul pentru discuţii şi va trebui să reconsiderăm chestiunea de a şti dacă trebuie să acceptăm summitul viitor dintre Coreea de Nord şi Statele Unite”, a declarat ministrul adjunct de externe Kim Kye Gwan citat de agenţia oficială KCNA.

Pe de alta parte, insa, Washingtonul nu vede motive de îngrijorare, şi a anunţat că îşi continuă pregătirile.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Newsweek

VIDEO PROTVPLUS.RO