Numărul șomerilor din SUA crește dramatic. Peste 10 milioane de americani au rămas fără job
Pentru prima dată în istorie, numărul americanilor care au depus cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a depăşit săptămână trecută pragul record de şase milioane.
Departamentul american al Muncii a informat joi că numărul noilor cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a crescut cu 6,65 milioane în ultima săptămână, potrivit Agerpres.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Este pentru a doua săptămână la rând când cererile săptămânale pentru acordarea de alocaţii de şomaj ating un nivel record în SUA, după o cifră revizuită de 3,3 milioane cereri înregistrată în săptămână precedentă.
Astfel, în total, aproximativ 10 milioane de americani au rămăs fără serviciu, relatează CNN.
Cifra anunţată de Departamentul Muncii depăşeşte cu mult estimările analiştilor intervievaţi de Reuters care mizau, în medie, pe 3,50 milioane cereri şi ridică un nou semn de întrebare cu privire la posibilitatea unei reveniri economice rapide.
80% dintre americani sunt în carantină
În prezent, peste 80% din americani sunt supuşi unei anumite forme de carantină, în creştere faţă de mai puţin de 50% în urmă cu câteva săptămâni, astfel că oficiile forţelor de muncă sunt inundate cu o avalanşă de cereri de şomaj. Pandemia de coronavirus a generat o creştere fără precedent a americanilor care solicită ajutorul guvernului.
Precedentul record în materie de cereri pentru alocaţii de şomaj depuse într-o singură săptămână a fost de 665.000 şi s-a înregistrat în perioada recesiunii din 2007-2009, pe parcursul căreia 8,7 milioane locuri de muncă au fost pierdute.
Cifrele privind cererile pentru alocaţii de şomaj nu afectează datele statistice privind numărul noilor de locuri de muncă create de angajatorii americani în luna martie, date care sunt urmărite cu atenţie de analişti pentru indicii cu privire la direcţia în care se îndreaptă prima economie a lumii.
Cu toate acestea, economiştii avertizează că SUA trebuie să se pregătească pentru continuarea creşterii numărului de cereri petru alocaţii de şomaj, unul dintre motive fiind şi pachetul de stimulente istoric în valoare de 2.200 miliarde dolari, promulgat săptămâna trecută de preşedintele Donald Trump, la care se adaugă decizia guvernului federal de a relaxa cerinţele pentru cei care vor să primească alocaţii de şomaj.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!