Medicul-șef de la Boli Infecțioase Suceava: „Sunt optimistă că ne vindecăm și ne întoarcem. Lupta acum începe”
Medicul-șef al secției de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență Suceava, Monica Terteliu, bolnavă de COVID -19, a transmis, joi, un mesaj de încurajare pentru suceveni, transmite Monitorul de Suceava.
Ea se află încă în autoizolare, dar speră ca testele să fie negative și de duminică să se poată întoarce la muncă.
„Suntem pe poziție, luptăm zi și noapte ca pacienții să aibă cea mai bună îngrijire, în condițiile lipsei acute de personal. Toate pavilioanele de la spitalul vechi sunt pline, este un singur medic pe zi care face gardă, noi, ceilalți, încercăm să asigurăm suportul, pentru că sunt medici de alte specialități. Noi, medicii de la Boli Infecțioase, toți ne-am îmbolnăvid de COVID”, a arătat medicul, conform Monitorul de Suceava.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
„Nici un pacient nu a rămas fără medicație și se fac în continuare eforturi pentru asta”.
Chiar și în aceste condiții extrem de dificile, dr. Terteliu a declarat că atât ea, cât și ceilalți colegi infecționiști și de alte specialități pot ajuta de oriunde. La fel ca și alți medici, ea a stat în spital în prima etapă a bolii și tratamentului, în perioada 23-27 martie, după aceea a stat în izolare împreună cu soțul său, și el pozitiv.
„Sunt optimistă că ne vindecăm și ne întoarcem. Lupta acum începe. Echipamente sunt, doar măștile lipsesc. Societatea civilă s-a mobilizat exemplar ca să ne ajute”, a spus medicul.
Tatăl doctoriței Terteliu, medicul anestezist Dorin Stănescu, cu rezultat negativ la testare, s-a mutat de acasă la hotel și a lucrat permanent la spital, în ciuda faptului că are 64 de ani și este în grupa de risc în caz de contaminare. „La Terapie Intensivă au cazuri intubate, sunt pacienți în stare gravă, cum să nu meargă?!”, a spus dr. Terteliu.
Medicul a subliniat că în toată această perioadă „nici un pacient nu a rămas fără medicație și se fac în continuare eforturi pentru asta. Nu s-a întrerupt tratamentul nici măcar o singură zi”.
Pacienții cu forme severe primesc medicamentul Plaquenil, iar ceilalți primesc Kaletra.