Număr record de decese în Europa din cauza Covid-19. Mai multe țări introduc noi restricții

Ultima actualizare: 18-12-2020 09:45

Europa a devenit prima regiune din lume care a depăşit pragul de peste o jumătate de milion de persoane decedate din cauza COVID-19.

Belgia se află printre cele mai afectate ţări, raportat la numărul de locuitori, dar autorităţile spun că sunt gata să înceapă campania de vaccinare anti-Covid pe 27 decembrie. În ultimele zile, mai multe ţări europene au anunţat restricţii.

Dacă în viitorul apropiat aveţi programată o călătorie în Grecia sau în Bulgaria, vă aşteaptă reguli noi.

Începând de vineri, toate persoanele care ajung în Grecia, indiferent dacă o fac pe la frontierele terestre, aeriene sau maritime, vor fi obligate să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă de trei zile. Exceptaţi de la regulă sunt șoferii de transport internațional dacă se află în tranzit, sau părăsesc imediat teritoriul elen. Măsura este valabilă până pe 7 ianuarie.

În plus, oamenii trebuie să prezinte la punctele vamale şi un test PCR negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea plecării.

Pe de alt parte, guvernul bulgar a prelungit până la sfârşitul lunii ianuarie restricţiile impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului. Şcolile gimnaziale, mall-urile, restaurantele, cafenelele, cluburile şi sălile de sport vor rămâne închise.

Premierul Boiko Borisov a promis iniţial relaxarea măsurilor în timpul vacanţei de iarnă, dar s-a răzgândit din cauza numărului ridicat de decese înregistrate. În ultimele 24 de ore, în Bulgaria au fost raportate aproape 2 mii de cazuri noi de infectare şi 191 de decese.

În Cehia se închid de vineri, din nou, restaurantele și hotelurile, și se impun restricții de circulație pe timpul nopții. În paralel, are loc şi o campanie națională de testare pentru COVID-19. Procesul este gratuit şi voluntar, aşa că o mulțime de oameni au profitat de ocazie.

Testarea se face cu ajutorul testelor rapide de anticorpi care dau rezultatul în 15 de minute. Persoanele care au rezultate pozitive vor fi ulterior testate PCR.

Restricţii de circulaţie pe timpul nopţii vor intra în vigoare în Slovacia de sâmbătă, iar în Portugalia în seara de Revelion.

În schimb, în Polonia va fi din nou impusă carantina naţională din 28 decembrie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO