Noua atractie de la Gradina Zoologica din Budapesta: doi ursuleti koala. Doar 9 parcuri din Europa au astfel de animale


Ultimul update: Duminica 08 Martie 2015 10:41
Data publicarii: Sambata 07 Martie 2015 09:02
Categorie: Stiri externe
koala

Gradina Zoologica din Budapesta se mandreste, de vineri, cu o atractie in plus: doi ursuleti koala, in jurul carora spera sa adune, in anii urmatori, o intreaga colonie.

Vobara si Nur-Nuru-Bin au facut cunostinta cu ziaristii, iar de sambata - pot fi admirati si de public, eveniment asteptat cu nerabdare mai ales de copii.

Conducerea gradinii zoologice din Budapesta, ingrijitorii si cercetatorii de la Universitate acceptati in program s-au bucurat de fiecare clipa la inaugurarea sectiei koala, pentru care au muncit ani de zile. Doar 9 parcuri similare din Europa au mai reusit sa indeplineasca toate conditiile pentru a gazdui o colonie din simpaticele animale, adevarata emblema a Australiei.

Zoltan Hanga, purtator de cuvant ZOO Budapesta: "Toate exemplarele de koala din lume sunt proprietatea statului australian. Nicio gradina zoologica nu poate detine koala fara acordul guvernului Australiei si al catorva organizatii internationale".

Pentru koala s-au construit incinte speciale, cu temperatura si umiditate atent controlate, iar eucaliptii din care se hranesc sunt crescuti si ei in conditii speciale. Conform regulilor din programul international in care a intrat, gradina zoologica din Budapesta a primit pentru inceput doi masculi. Poarta nume aborigene - Vobara si Nur-Nuru-Bin - dar s-au nascut in Olanda, respectiv Germania.

Zoltan Molnar, seful sectiei Koala: "Doi masculi nu se inteleg niciodata prea bine, de aceea ii tinem separat. Deja scot sunete prin care isi revendica teritoriul, dar nu se simt inca rivali, nu isi raspund unul altuia".

Dupa ce se vor acomoda masculii, la Budapesta vor incepe sa fie aduse si femele, de la alte centre ce participa la program. Iar ingrijitorii spera ca peste cativa ani sa asiste si la venirea pe lume a primilor pui de koala din Ungaria.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO