Incendii în Grecia. Coșmarul prin care trece o mireasă al cărei soț a fost dat dispărut

25-07-2018 15:54


cuplu grecia

O mireasă din Irlanda, aflată în vacanță în Grecia, a fost rănită, în urma incendiilor devastatoare, iar soțul său este dat dispărut.

Zoe Holohan și Brian O’Callaghan-Westropp s-au căsătorit joi , în Irlanda, și au decis să-și petreacă luna de miere în Grecia, în apropierea orașului Mati, una dintre cele mai afectate regiuni.

În momentul în care autoritățile au început procedurile de evacuare, în busculada creată, cei doi au fost separați, iar familia nu mai știe nimic de Brian. Tânăra sa soție a fost transportată la spital, unde i-au fost tratate arsurile severe.

Un prieten al celor doi a declarat, pentru Daily Mail, că este optimist și crede cu tărie că prietenul său a supraviețuit. “Faptul că nu sunt niciun fel de vești despre Brian nu poate fi decât de bine. Înseamnă că mai este o șansă să-l regăsim în viață. Am încredere că ne vom reîntâlni”.

Cel puțin 80 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 200 au fost răniţi în uriaşele incendii de vegetaţie izbucnite lângă Atena, în Grecia, o ţară unde ajung şi mulţi romani în vacanţă.

Focul a înaintat cu o repeziciune înfricoşătoare, alimentat de vântul care bătea cu aproape o sută de kilometri pe oră.

Incendiile sunt cele mai grave din ultimii 11 ani. Deocamdată, autorităţile nu au anunţat dacă printre victime se numără şi cetăţeni români. De miercuri, în Grecia sunt așteptate ploi și furtuni puternice, însoțite de grindină.

Alexis Tsipras, premierul Greciei: „Vreau să cred că, în pofida acestor condiții meteo vitrege, vom face tot ce va fi omeneşte posibil să aducem flăcările sub control. Sunt totuşi îngrijorat de incendiile care ard în paralel la est şi la vest de Attica."

La scurt timp după această declaraţie, premierul Tsipras şi-a întrerupt vizita în Bosnia şi s-a întors de urgenţă în ţară pentru a coordona operaţiunile. Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în Grecia în verile fierbinţi şi secetoase. De altfel, unul i-a surprins şi pe câţiva români care îşi petreceau vacanţa în Creta.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO