Noi imagini surprinse de sateliți în Coreea de Nord. Phenianul ar pregăti lansarea unei rachete

Ultima actualizare: 05-09-2020 09:52
Racheta
Shutterstock

Imaginile surprinse vineri de sateliți pe un șantier naval din Coreea de Nord arată că regimul pregătește o lansare-test a unei rachete cu rază medie de acțiune de pe un submarin, potrivit unui grup de reflecție american, citat de Reuters.

Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale a transmis că imaginile pe care le-a publicat pe site-ul cu șantierului naval Sinpo din Coreea de Nord arătau mai multe nave aflate într-un bazin securizat pentru bărci, dintre care una seamănă cu navele utilizate anterior pentru a trage o barjă de testare submersibilă spre mare.

Activitatea este „sugestivă, dar nu concludentă, în ceea ce privește pregătirile pentru un viitor test al uneii rachete balistice Pukguksong-3 de pe barja de testare submersibilă”, a mai transmis grupul de reflecție american.

Coreea de Nord a anunțat, în luna octombrie a anului trecut, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică Pukguksong-3, lansată de un submarin de pe mare, ca parte a eforturilor de a contracara amenințările externe și de a-și întări apărarea.

Această rachetă a fost văzută de analiști ca fiind cea mai mare provocare lansată de Coreea de Nord, de când a intrat în dialog cu Statele Unite cu privire la programele sale de arme nucleare și rachete în 2018.

Coreea de Nord a suspendat testele de rachete și nucleare cu rază lungă de acțiune din 2017, dar eforturile conduse de președintele american Donald Trump pentru a-l convinge să renunțe la programele sale nucleare și de rachete nu au avut cele mai bune rezultate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO