Țara care interzice elevilor să se întoarcă acasă dacă prezintă simptome de Covid-19 la școală

Ultima actualizare: 25-08-2020 16:55
Elevii din Coreea de Nord, obligați să rămână la școală dacă au simptome Covid-19
Shutterstock

Elevii din Coreea de Nord ar putea fi forțați să rămână la școală, sub supravegherea profesorilor, dacă se constată că prezintă simptome de Covid-19.

Potrivit Daily Star, temperatura elevilor va fi verificată la revenirea în școli, începând din data de 1 septembrie. În cazul în care copiii prezintă simptome de Covid-19, atunci aceștia nu vor fi trimiși acasă, ci vor fi izolați în școală, unde vor continua să învețe sub supravegherea unor profesori.

Școlile au fost informate că pot să avertizeze autoritățile locale doar în situația în care peste 7% dintre elevi prezintă temperaturi peste 37,5 grade sau mai mare.

În acest caz, școlile ar putea fi închise. Dar, dacă școala nu va fi închisă, elevii vor putea continua să învețe, izolați departe de părinți, mai scrie sursa citată.

Această decizie intervine într-un context tensionat, după speculațiile potrivit cărora sora lui Kim Jong-un ar fi preluat o parte din prerogativele liderului nord-coreean, care s-ar afla în comă, aparițiile sale fiind din ce în ce mai rare.

"Nu am văzut nicio dovadă, niciun indiciu despre cum ar putea conduce Kim Yo-jong, dar speculațiile mele - având în vedere reputația și istoria familiei - este că ar guverna cu o mână de fier", a declarat fostul colonel în armara americană David Maxwell despre stilul de guvernare al lui Kim Yo-jong.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO