Netanyahu l-a lasat fara replica pe Putin. Reactia premierului israelian dupa o gluma a liderului de la Kremlin

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07
putin - stiri

Vladimir Putin si premierul israelian Benjamin Netanyahu au asistat la un concert organizat la Teatrul Balshoi pentru a marca implinirea a 25 de ani de la restabilirea relatiilor dintre tarile lor.

La sfarsitul a doua scurte discursuri de circumstanta, o remarca glumeata a gazdei a primit o replica nu tocmai diplomatica, la care Vladimir Putin sigur nu se astepta.

Vladimir Putin: Cum sa facem oare ca numarul celor care vorbesc idish in Rusia sa fie egal cu numarul celor care vorbesc rusa in Israel? Daca ni i-ati inapoia pe jumatate dintre cei care au plecat din Rusia in Israel, atunci am fi la egalitate.
Benjamin Netanyhau: Raspunsul meu e simplu. Tara cu economia cea mai puternica sa-i aiba pe cei mai multi!

URSS a rupt relatiile cu statul evreu imediat dupa razboiul de sase zile din 1967, in care Israelul a invins categoric armatele arabe sustinute de sovietici. Legaturile diplomatice au fost restabilite dupa destramarea URSS.

Tot atunci a inceput si o ampla imigratie a evreilor rusi catre Israel: peste un milion de oameni, dintr-un total de opt milioane si jumatate, cat este populatia Israelului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO