Franta a decretat miercuri stare de catastrofa naturala. Pagubele se ridica la 1,4 miliarde de euro

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07
inundatii franta

Franta a decretat miercuri stare de catastrofa naturala pentru circa 800 de comune in urma ploilor torentiale care au provocat inundatii grave, deschizand calea pentru indemnizatii mai rapide pentru sinistrati, transmite AFP.

Decizia de a recunoaste acest statut pentru 782 de comune din sase departamente a fost luata in sedinta de guvern, a indicat ministrul de interne, Bernard Cazeneuve. In jur de 215 dosare ale altor localitati asteapta sa fie analizate.

Aceasta hotarare intervine la o zi dupa ce noi intemperii au provocat cresteri bruste ale nivelelor apelor in nordul Frantei si decesul unui barbat de 70 de ani, care a murit inecat in masina sa.

Optsprezece departamente din nord-estul tarii au fost plasate miercuri sub cod portocaliu de noi noi furtuni violente.

Potrivit evaluarii de marti a Asociatiei franceze de asigurare, valoarea finala a pagubelor asigurate provocate de inundatii se ridica la o suma plasata intre 900 de milioane si 1,4 miliarde de euro in acest stadiu.

Precipitatiile violente au provocat saptamana trecuta inundatii nemaiintalnite in tara, in special in centru. Patru persoane au murit si numerosi locuitori si-au pierdut toate bunurile.

La Paris, Sena a crescut sambata la cel mai inalt nivel al sau din 1982, determinand inchiderea preventiva a numeroase muzee, printre care Luvru si Orsay, pentru mai multe zile.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO