Nemtii intampina Craciunul cu cea mai mare prajitura, de trei tone. Cum arata desertul preparat de 130 de cofetari

Ultima actualizare: 10-12-2014 06:59

La Betleem au fost aprinse luminitele bradului de Craciun.

Este momentul care marcheaza inceputul festivitatilor, iar o multime uriasa a umplut piata din fata bisericii unde, potrivit Evangheliilor, s-a nascut Mantuitorul. In Ungaria, in schimb, Mos Craciun s-a plimbat cu trenul si a vizitat un acvariu, unde a inotat alaturi de pesti.

Bradul, instalat in piata din fata Bisericii Nasterii Domnului, s-a luminat, la finalul numaratorii inverse, in aplauzele multimii. Iar pentru ca spectacolul sa fie complet, cerul s-a umplut de artificii.

Ceremonia, la care a participat si un reprezentant al Vaticanului, a deschis festivitatile dedicate Craciunului, la care vor participa, in afara de localnici si in jur de 100.000 de vizitatori straini.

Mos Craciun nu a asteptat noaptea cea sfanta pentru a-i bucura pe copiii din Ungaria. Mosul are propriul tren, iar toti copiii pot face o plimbare in compania darnicului batranel si a elfilor lui.

Cei mici sunt invatati sa colinde iar la final primesc un cadou-dulciuri si fructe, de la Mos Craciun. Mosul a ajuns si la un acvariu, unde a stat de vorba cu vizitatorii de-o schioapa. Inainte sa plece s-a scufundat intr-un bazin pentru a hrani pesti, sub privirile incantate ale copiilor.

Iar in piata de Craciun de la Dresda, publicul a avut ocazia sa guste dintr-o uriasa prajitura traditionala, Stollen, nelipsita din meniul de sarbatori al germanilor. 130 de cofetari au trudit pentru a crea desertul de trei tone.

Henry Mueller, organizator: "Ca sa pregatim prajitura am folosit 1.200 de kilograme de faina, 750 de kilograme de unt si 1,5 milioane de stafide. Credeti-ma, cel mai greu a fost sa numaram stafidele."

Patru ore a durat ca prajitura sa fie feliata si impartita miilor de germani ce au vizitat piata de Craciun.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO