Mesajul lui Putin pentru Franta: "Daca nu ne dati navele Mistral, speram ca ni se vor inapoia banii pe care i-am platit"

Ultima actualizare: 10-12-2014 06:59
Nava de razboi de tip Mistral

Vladimir Putin, a declarat sambata ca spera ca Rusia va primi banii inapoi daca Franta nu-i va livra navele de razboi de tip Mistral, dupa o intrevedere cu omologul sau francez, François Hollande, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Nici macar nu am discutat subiectul (Mistral)", a declarat liderul de la Kremlin pentru jurnalisti dupa intrevederea cu seful statului francez de pe aeroportul moscovit Vnukovo.

"Exista un contract si plecam de la principiul ca va fi respectat, iar daca nu speram ca ni se vor inapoia banii pe care i-am platit", a spus presedintele rus.

Declaratiile lui Vladimir Putin intervin a doua zi dupa ce Moscova a reamintit Parisului ca trebuie "sa isi indeplineasca toate obligatiile" si sa-i livreze navele de razboi de tip Mistral pe care i le-a vandut, altfel "reputatia" sa este in joc.

Potrivit Frantei, conflictul din Ucraina impiedica livrarea primei dintre cele doua nave de tip Mistral pe care Parisul le-a vandut Rusiei, contract care a suscitat critici la Washington, in climatul actual de revenire la un nou Razboi Rece.

François Hollande a anuntat la 25 noiembrie amanarea "pana la noi ordine" a livrarii primei nave de tip Mistral, considerand ca "situatia actuala din estul Ucrainei" inca nu permite aceasta livrare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO