Nave militare americane, interzise în portul din Hong Kong. Motivul invocat de China

14-08-2019 07:19


Portul din Hong Kong

China a respins cererile a două nave militare americane de a vizita Hong Kongul în următoarele săptămâni, în contextul crizei politice din fosta colonie britanică.

Oficialii americani au declarat, sub protecţia anonimatului, că nava logistică Green Bay a cerut să viziteze teritoriul în această lună, în timp ce crucişătorul cu rachete teleghidate Lake Erie a cerut să acosteze în Hong Kong în septembrie, informează Reuters, citat de Agerpres.

Unul dintre oficiali a precizat că nu a fost avansat vreun motiv pentru aceste refuzuri, dar o astfel de decizie nu este fără precedent. În septembrie 2018, China a respins o cerere similară venită din partea navei de asalt Wasp. În acelaşi timp, nava de comandă amfibie Blue Ridge a efectuat o vizită în Hong Kong în aprilie.

Decizia Chinei intervine în contextul în care poliţia şi demonstranţii pro-democraţie din Hong Kong au avut ciocniri marţi pe aeroportul internaţional, după ce zborurile au fost afectate pentru a doua zi consecutivă.

La Washington, preşedintele Donald Trump a declarat că guvernul chinez mută trupe la frontiera cu Hong Kong şi a făcut un apel la calm.

Trump a spus că situaţia din Hong Kong este complicată, dar şi-a exprimat speranţa că se va termina bine pentru toată lumea, inclusiv China, şi „pentru libertate", fără ca nimeni să fie rănit sau ucis.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO