Primele măsuri luate după ce omul de afaceri Jeffrey Epstein a murit în închisoare

13-08-2019 23:05


Jeffrey Epstein

Directorul închisorii federale în care omul de afaceri Jeffrey Epstein a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţă, a fost transferat temporar şi doi dintre angajaţi suspendaţi pe durata anchetei, a anunţat, marţi, Departamentul american al Justiţiei.

„Astăzi, ministrul Justiţiei a dispus Direcţiei închisorilor să-l mute temporar pe directorul Metropolitan Correctional Center (...), în aşteptarea concluziilor anchetelor FBI şi a Inspectorului general”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Kerri Kupec, citată de Agerpres.

„Direcţia închisorilor i-a suspendat, de asemenea, pe doi angajaţi ai MCC responsabili de unitatea închisorii în care Epstein era deţinut, în aşteptarea concluziilor anchetelor”, a adăugat ea, precizând că, „măsuri suplimentare ar putea fi luate”.

Jeffrey Epstein, de 66 de ani, a fost găsit mort sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.30, într-o celulă a Metropolitan Correctional Center, închisoare în care îşi aştepta procesul care urma să înceapă cel mai devreme în iunie 2020.

El a fost arestat pe 6 iulie şi inculpat la New York pentru că a organizat, cel puţin între 2002 şi 2005, o reţea formată din zeci de fete şi studente, cu care avea raporturi sexuale pe numeroase proprietăţi, în special în Manhattan şi în Florida.

Ministrul William Barr a denunţat în ajun carenţe „în securizarea de manieră adecvată” a închisorii în care era deţinut de la începutul lui iulie Jeffrey Epstein, care a fost multă vreme o figură a lumii bune, înainte de a deveni unul dintre deţinuţii cei mai celebri ai ţării.

Mai multe media au relatat duminică faptul că Epstein a fost lăsat singur in celulă, în condiţiile în care deţinuţii ar fi trebuit mereu să fie câte doi, iar rondurile prevăzute odată la 30 de minute nu au fost respectate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO