Muncitorii români din Croația continuă protestele. Neplătiți de două luni, oamenii și-au cerut drepturile în capitala Zagreb
Neplătiți de două luni, muncitorii români care au fost angajați să modernizeze rafinăria de petrol din Rijeka continuă protestele.
Însoțiți de Giuseppe Basile, directorul IGW Proiecte International, compania de plasare a forței de muncă prin intermediul căreia au ajuns pe pământ croat, muncitorii și-au cerut, luni, 5 decembrie, drepturile financiare în Zagreb.
Românii au protestat în fața sediului social al companiei energetice croate INA, proprietara rafinăriei din Rijeka, iar demersul lor nu a rămas neobservat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Cei de la INA ne-au primit în sediul lor. Ei au luat legătura cu JCR Christof Services și cu cei de la Kinetics Technology și au solicitat ca problema noastră să fie rezolvată în regim de urgență", a declarat, pentru ȘtirileProTV.ro, Giuseppe Basile.
"Suntem bucuroși că suntem înțeleși și sprijiniți. Sperăm ca totul să se rezolve cât mai repede", a adăugat acesta.
Muncitorii români protestează de opt zile
Situația muncitorilor români, care protestează de opt zile, este cât se poate de complicată. În baza unui contract, IGW Proiect International i-a repartizat către JCR Christof Services - companie românească subcontractantă, care a fost fondată de Christof Industries Global din Graz, Austria - care, în calitate de angajator, este obligată să le plătească salariile.
Pentru că firma subcontractantă nu și-a îndeplinit obligațiile din cauza problemelor financiare ale companiei-mamă din Graz, IGW Proiect International a notificat INA, precum şi contractorul principal, Kinetics Technology, care are sediul la Roma, cerându-le să rezolve urgent problema.
Din păcate pentru muncitori, situația nu s-a rezolvat până în prezent.