Motivul pentru care Rusia ar avea atât de puține cazuri de infectare cu coronavirus


Ultimul update: Marti 24 Martie 2020 11:41
Data publicarii: Marti 24 Martie 2020 11:21
Categorie: Stiri externe
coronavirus

Deși pandemia de coronavirus se extinde fulminant pe întreaga planetă, Rusia reușește să mențină numărul de infecții confirmate la un prag mic foarte mic, de doar câteva sute.

Numărul de cazuri de infecție a crescut în ultimele zile în Rusia, dar chiar și așa, a ajuns marți la doar 438, fiind un număr foarte mic pentru o țară cu o populație de 146 de milioane de oameni.

De exemplu, Luxembrug are confirmate deja 700 de cazuri, la o populație de numai 628.000 de oameni.

Autoritățile de la Moscova au explicat rezultatele bune în baza măsurilor luate din timp de autorități. Rusia a închis încă de pe 30 ianuarie granița cu China și a stabilit zone de carantină, cu mult înainte față de alte state, relatează CNN.

De asemenea, autoritățile ar fi început și o campanie masivă de testare, pentru identificare bolnavilor și izolarea acestora.

Melita Vujnovic, reprezentanta OMS în Rusia, a declarat faptul că autoritățile au început campania de testare de la sfârșitul lui ianuarie.

”Testarea și identificarea cazurilor, găsirea persoanelor contact și izolarea, toate aceste măsuri recomandate de OMS au fost aplicate aici din timp”, a precizat Vujnovic.

Cu toate acestea, mai mulți critici au atras  atenția că numărul redus de cazuri de infecție cu COVID-19 ar avea legătură cu ineficiența testelor.

Pe rețelele de socializare, rușii au ridicat semne de întrebare referitoare la gradul de transparență al țării lor, motivând că Rusia ar mai fi recurs la astfel de gesturi, în cazul catastrofei nucleare de la Cernobîl din 1986 și a epidemiei HIV / SIDA din anii '80.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO