Apariție neobișnuită a lui Justin Trudeau la un miting. Cum a fost filmat premierul Canadei

13-10-2019 10:24

Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau, în campanie pentru alegerile legislative, a fost nevoit să poarte o vestă antiglonţ sâmbătă, în timpul unui miting, din cauza ameninţărilor la adresa sa.

Postul public de televiziune CBC a anunțat că Trudeau a venit cu o întârziere de mai bine de o oră şi jumătate la un miting din Mississauga, la periferia Toronto (Ontario), unde îl aşteptau peste 2.000 de susţinători. Trudeau purta o vestă antiglonţ sub cămaşă şi un sacou, în contextul în care în general liderul liberal preferă să poarte doar cămaşă la mitingurile sale, scrie Agerpres.

"Un dispozitiv de securitate mai important decât de obicei" şi poliţişti cu experienţă au fost prezenţi la miting, după "o ameninţare la adresa securităţii", potrivit postului anglofon, care a citat surse liberale.

 

 

Echipa de campanie a lui Trudeau nu a dorit să comenteze motivele întăririi măsurilor de securitate în jurul premierului Trudeau.

Candidatul liberal şi-a pronunţat discursul fără incidente, încadrat de mai mulţi poliţişti, iar apoi a făcut o baie de mulţime. Soţia sa, Sophie Grégoire-Trudeau, care trebuia să urce pe scenă înaintea lui Trudeau, nu a mai susţinut în cele din urmă un discurs, potrivit mai multor media.

Jandarmeria Regală din Canada (GRC, poliţia federală) supraveghează zilnic mesajele de ură publicate împotriva şefilor partidelor în campanie de teamă ca autorii acestor mesaje să nu treacă la fapte, potrivit surselor citate de CBC.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO