Mos Craciun, filmat acasa, in Laponia. In ce stadiu este cu pregatirile pentru sarbatori

Dată publicare: 20-12-2013 19:47
Dată actualizare: 23-12-2013 06:52


Au mai ramas cateva zile pana la Craciun, iar in satul lui Mos Craciun, din Laponia, este agitatie mare. Mosul citeste ultimele scrisori, elfii impacheteaza cadouri, iar Rudolf se pregateste pentru calatoria lui anuala in jurul globului.

Toti copiii asteapta sania magica.

Rovaniemi, satul lui Mos Craciun, s-a umplut de copii din toate colturile lumii, care au venit special sa-i spuna o poezie ori sa-i cante. Multi vor sa se asigure ca mosul a primit lista lor de cadouri si le va respecta dorintele.

"As vrea ca mosul sa-mi aduca un grajd pentru caluti de jucarie", spune un copil.

"Fetitele vor hainute, carti, papusi, jucarii, iar baieteii vor obiecte mecanice, camioane, tractoare si altele asemanatoare. Trebuie sa fie aparate care fac un pic de zgomot", spune Mos Craciun.

De cand si-a deschis atelierul, in 1985, mosul a primit peste 16 milioane de scrisori, din 198 de tari. Printre expeditorii din acest an se numara si copiii de la o gradinita din Germania.

Ca sa fie siguri ca toti copiii cuminti isi vor primi la timp cadourile, elfii le impacheteaza de zor sub atenta supraveghere a mosului. Dupa ce darurile vor fi aranjate, Mos Craciun va lua sacul si va face inconjurul lumii cu sania lui fermecata, condusa chiar de Rudolf.

"E foarte emotionat. Acum pare foarte calm, dar o sa vedeti cand vom pleca... Isi va lua zborul", spune Mos Craciun.


VIDEO PROTVPLUS.RO