Monstrul cu ochi albastri din Norvegia dorea razboi in Europa. Lista cu tari care "meritau" atacate

×
Codul embed a fost copiat

Anders Behring Breivik avea "planuri mari". Obiectivul lui era sa declanseze un razboi in Europa, impotriva regimurilor marxiste si multiculturale care au cedat in fata islamismului. Isi stabilise o singura limita: sa nu faca mai mult de 45.000 de morti.

La trei zile de la tragedia care i-a lovit napraznic, norvegienii isi plang mortii, cu sobrietate si resemnare.

Atacatorul, responsabil de moartea a zeci de oameni, a fost prezentat astazi instantei. Detaliile anchetei zugravesc portretul unui monstru, animat de ur, si egoism, cu o singura misiune - sa omoare cat mai multi. Culmea este ca legile tarii il pot condamna pe acest ucigas sinistru la doar 21 de ani de inchisoare, indiferent de ororile comise.

Norvegienii afla ingroziti tot mai multe amanunte din manifestul postat de criminal pe Internet, un fel de sinistru manual, al ucenicului terorist. Sustine ca are inclusiv "celule internationale".

In amintirea tututor nevinovatilor executati de monstrul din Oslo, luni la pranz, intreaga Norvegie a incremenit timp de un minut.

Citește și
Anders Behring Breivik
Breivik va sta in arest preventiv 2 luni. A spus la audiere ca mai sunt "2 celule" in organizatia sa
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Este si cazul printesei Mette Marit, sotia mostenitorului tronului. Fratele ei vitreg se numara printre mortii de pe insula Utoya. Ea a gasit totusi puterea ca impreuna cu printul Haakon sa-i viziteze pe cativa dintre supravietuitori. Asa l-a intalnit pe Hussein, un student de 19 ani, abia inscris in Partidul Laburist.

Autoritatile sustin ca atacatorul a folosit arme cu amortizor, pentru ca zgomotul impuscaturilor sa nu-i alerteze pe tinerii din scoala de vara. Mai rau, a folosit gloante care explodau in corpul victimelor. Tot mai multe voci se intreaba cum putea fi evitata aceasta tragedie...

Bulversanta este rigoarea implacabila cu care Breivik si-a planificat faptele. In cele 1.500 de pagini publicate pe internet, criminalul descrie cu lux de amanunte macelul pe care il punea la cale. "Odata ce ai decis sa lovesti, e de preferat sa ucizi cat mai multi" scria el. Tot in jurnal vorbeste de tatal sau, pe care nu l-a mai vazut de la 16 ani. Aflam astfel ca individul provine dintr-o familie de diplomati si politicieni laburisti, ceea ce pune intr-o lumina noua masacrul impotriva scolii de vara a tinerilor laburisti.

Inscris candva intr-un partid de dreapta, Breivick l-a abandonat curand, socotindu-l prea...moderat pentru el.

"Mi-l amintesc ca pe un tanar tacut, poate chiar timid, se imbraca ingrijit, parea educat, era foarte politicos. Probabil ca si-a inchipuit ca va gasi in Partdiul Progresului si alti oameni care sa gandeasca la fel ca el. Cred insa ca partidul nostru n-a corespuns asteptarilor lui." - a spus Joran Kallmyr, Partidul Progresului.

Fara voia lor, o sumedenie de personalitati au aflat stupefiate ca erau pomenite drept surse de inspiratie ori modele in stufosul Manifest redactat in engleza sub numele "Declaratia europeana de independenta 2083".

Astfel, criminalul il evoca pe premierul rus Vladimir Putin drept model de lider, iar felul in care acesta conduce Rusia - forma ideala de guvernare. Pe de alta parte, el le considera pe Scarlett Johansson, Pamela Anderson si Gwyneth Paltrow modele feminine perfecte pentru "o super-rasa nordica".

In schimb, cel care se credea urmas al lui Vlad Tepes ii critica aprig Brad Pitt si Angelina Jolie, pentru ca ... promoveaza relatiile dintre rase, prin adoptarea a trei copii din Africa si Asia.

Scopul sau declarat explicit era sa poarte un razboi impotriva regimurilor marxiste si multiculturale din Europa care - in cuvintele lui - au capitulat in fata Islamului. Breivik intocmise si o lista cu tari europene care "meritau atacate", in functie de proportia de imigranti musulmani. Franta era fruntasa.

"Ceea ce mi-a spus mie e ca voia sa schimbe din temelii societatea, iar in viziunea lui asta trebuia sa se intample printr-o revolutie" - a declarat Geir Lippestad, avocatul lui Anders Breivik.

Isi stabilise o singura limita: sa nu faca mai mult de 45.000 de morti si 1.000.000 de raniti, in virtutea "principiului proportionalitatii".

Este de asteptat ca ancheta sa capete anvergura internationala. Potrivit presei britanice, in acelasi document reiese ca Breivik ar fi recrutat cativa adepti din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Grecia, Rusia si Serbia, pentru un complot ce viza sa atace centrale nucleare si echipamente petroliere ori sa creeze arme biologice.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Anders Behring Breivik:
Anders Behring Breivik: "Odata ce ai decis sa lovesti, e de preferat sa ucizi cat mai multi". VIDEO

La trei zile de la tragedia care i-a lovit napraznic, norvegienii isi plang mortii cu sobrietate si resemnare. Atacatorul responsabil de moartea a 93 de oameni si ranirea altor 97 a fost prezentat instantei.

Breivik va sta in arest preventiv 2 luni. A spus la audiere ca mai sunt
Breivik va sta in arest preventiv 2 luni. A spus la audiere ca mai sunt "2 celule" in organizatia sa

Politia norvegiana a cerut in mod exceptional 8 saptamani de arest preventiv impotriva lui Anders Behring Breivik. Jumatate din aceasta pedeapsa o va petrece la izolare completa. El a pledat "nevinovat" si a spus ca mai sunt "2 celule" impreuna cu el.

VIDEO Monstrul din Norvegia, inspirat de Vlad Tepes: Faptele mele au fost crude, dar necesare
VIDEO Monstrul din Norvegia, inspirat de Vlad Tepes: Faptele mele au fost crude, dar necesare

"Nu lasati teama sa va domine! Uniti-va si ajutati-va unii pe altii!" Acesta este mesajul regelui Harald al Norvegiei, la doua zile de la atacurile din Oslo si insula Utoya, in timp ce bilantul victimelor a urcat la 92 de morti si 97 de raniti.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.