Marturiile asasinului din Norvegia. Vezi cum s-a pregatit, pas cu pas, pentru diabolicul masacru

asasin, mama si sora

In "manifestul" de 1500 de pagini, suspectul in cazul crimelor din Norvegia incearca sa-si justifice gestul. Sex, alcool si prostitutie- toate figureaza in dosarul intitulat "O declaratie europeana de independenta".

Anders Behring Breivik, 32 de ani, (in FOTOGRAFIE, alaturi de mama si sora sa) scria ca nu vrea sa se implice in relatii de lunga durata ca sa nu puna in pericol misiunea sa. El scrie: "In privinta fetelor, intretin relatii intime ocazional. In zilele acestea ma simt ca dracu si minunat, in acelasi timp. Incerc sa evit relatiile de lunga durata pentru ca-mi vor complica planurile". El marturiseste ca si-a "bugetat" 2.000 de euro pentru o prostituata, cu o saptamana inainte de a comite atacurile in care au murit cel putin 93 de persoane.

Ajuns in fata anchetatorilor, suspectul de 32 de ani nu a schitat nicio urma de regret pentru masacrul comis. Investigatorii analizeaza un jurnal de 1.500 de pagini, publicat de criminal pe internet, in care singur s-a descris drept "cel mai mare monstru de la al Doilea Razboi Mondial incoace".  Anti-musulman convins, el se compara cu dusmanii medievali ai Islamului, ca regele Angliei Richard Inima de Leu, sau domnitorul Tarii Romanesti, Vlad Tepes.

Jurnalistii care au studiat pagina cu pagina manifestul scris de Breivik spun ca fragmente intregi sunt copiate din scrierea lui Ted Kaczynski, un terorist, care este inchis pe viata pentru campania sa impotriva SUA, in care au murit 3 oameni, iar 23 au fost raniti. Atacurile cu bomba s-au petrecut in statul american Montana.

Citește și
Oslo
CUM a reactionat tatal atacatorului din Norvegia cand a aflat de gestul fiului sau
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Scrierile in acest manifest au inceput in aprilie/mai 2002: "Obiectivul meu principal este sa fac din Cavalerii Templieri o miscare revolutionara de capatai pentru Europa, in urmatorii 10 ani".

Din 2002-2006, Breivik a strans fonduri pentru a-si indeplini scopul, iar intre 2006-2008 s-a documentat si a scris acest manifest.

"Voi crea doua scenarii profesionale, care sa imi ofere o acoperire: voi pune bazele unei companii de minerit si voi construi o mica ferma. Doresc sa am o acoperire in cazul in care voi fi arestat pentru ca am cumparat materiale explozibile. In acest sens am facut si o companie pe care am numit-o Geofarm, ce imi va permite sa stau ascuns de ochii autoritatilor".

In septembrie 2010 a scris: "Am depus actele pentru a-mi cumpara o pusca semi automata. Nu vad de ce nu mi-ar acorda-o. Nu am cazier, asa ca politistii nu ar trebui sa fie suspiciosi. Ca si intrebuintare am scris pe formular: vanatoare de caprioare. Mi-ar fi placut sa scriu adevarul: vanatoare de marxisti si multiculturalisti, as fi vrut sa le vad reactia :)"

"Ce fac atunci cand nu muncesc? Urmez un nou program de steroizi, ma antrenez din greu pentru a-mi pastra cele 92 de kilograme pe care le-am atins in iulie. Am, mai mult sau mai putin un corp perfect si sunt mai fericit decat am fost vreodata in viata. Sunt foarte fericit si ma bucur ca lucrurile prograseaza intr-o directie buna. Chiar am terminat de pus la punct un video despre Cavalerii Templieri pe care l-am postat pe YouTube".

"Pentru ca momentul maret se apropie, vreau sa ma descarc de toate problemele mele si sa me distrez in pat cu doua prostituate de clasa inalta. Cred ca acesta este ultimul lucru pe care il voi mai scrie. Azi, 22 Iulie, 12:51 PM"

Detaliile atacurilor care au indoliat Norvegia l-au socat si pe tatal atacatorului. Stabilit demult in Franta, si protejat acum de politie, omul nu mai stia nimic de fiul sau de cand acesta avea 16 ani.

Aceleasi sentimente de soc si durere sunt impartasite de milioane de norvegieni, in frunte cu familia regala si membrii guvernului. Premierul a fost atat de impresionat de moartea a zeci de tineri, in tabara de vara de pe insula Utoya, incat a izbucnit in lacrimi la intalnirea cu rudele victimelor. Iar regina Sonia, s-a rugat cu ochii inchisi, pe toata durata ceremoniei religioase organizate astazi la catedrala din Oslo.

FOTO SI VIDEO.IMAGINI TULBURATOARE din insula terorii: tinerii din Norvegia, inainte si dupa masacru

FOTO. Plimbare printre cadavre.Ucigasul din Norvegia, inconjurat de trupurile celor pe care i-a ucis

DE CE au ajuns fortele speciale norvegiene pe insula masacrului abia dupa 90 de minute

Ucigasul din Norvegia: "Sunt cel mai mare monstru de la al Doilea Razboi Mondial incoace"

"Suspectul va fi prezentat astazi in fata unui tribunal pentru plasarea in arest preventiv", a declarat comisarul Sveinung Sponheim, de la politia din Oslo, in cursul unei conferinte de presa. Conform procedurii judiciare norvegiene, judecatorul va putea decide plasarea in arest preventiv pentru maximum patru saptamani, care pot fi reinnoite in cadrul unei noi audieri, dupa expirarea acestei perioade. Judecatorul va decide daca audierea va fi deschisa publicului sau nu, a declarat Sveinung Sponheim. In prezent, Anders Behring Breivik are statutul de suspect si, conform sistemului judiciar norvegian, nu va putea fi inculpat decat la sfarsitul anchetei politiei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Tinerii din Norvegia, baricadati de frica asasinului. Un supravietuitor: Am stat 2 ore in congelator
Tinerii din Norvegia, baricadati de frica asasinului. Un supravietuitor: Am stat 2 ore in congelator

"Unde e acum, pe cine mai impusca?" Asta se intrebau zeci de tineri aflati pe insula Utoeya care s-au ascuns in diferite cladiri in speranta ca vor scapa nevatamati.

CUM a reactionat tatal atacatorului din Norvegia cand a aflat de gestul fiului sau
CUM a reactionat tatal atacatorului din Norvegia cand a aflat de gestul fiului sau

Tatal atacatorului din Norvegia se declara socat de gestul fiului sau. Divortat de mama suspectului in momentul nasterii baiatului, el a explicat ca a pierdut contacul cu fiul sau din 1995, cand acesta avea 15 sau 16 ani.

Atacatorul din Norvegia voia
Atacatorul din Norvegia voia "eliminarea musulmanilor" din Europa

Atacurile comise in Norvegia trebuie plasate in contextul ostilitatii din ce in ce mai mari impotriva imigrantilor si musulmanilor din tarile nordice, afirma experti citati de Euronews. STIRILEPROTV DE LA ORA 19:00 LIVE SI PE M.STIRILEPROTV.RO

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.