Momentul exploziei care a ucis 73 de oameni în Mexic. Imaginile filmate înainte

Ultima actualizare: 20-01-2019 13:46
explozie mexic
Agerpres

Momentul exploziei unei conducte de benzină care a ucis 73 de oameni în Mexic, în oraşul Tlahuelilpan, a fost filmat.

Numărul persoanelor decedate a ajuns la 73, a informat Omar Fayad, guvernatorul statului Hidalgo. Alte 74 de persoane au fost rănite în explozia de vineri seara.

Zona a fost izolată şi înconjurată de soldaţi.

Terenul era plin de pantofi şi haine arse precum şi de găleţi folosite de persoane pentru a aduna combustibilul. Rudele victimelor stau împreună, unele dintre ele plângând.

Lopez Obrador a promis că guvernul său va face eforturi considerabile pentru a opri furtul de combustibil, care a costat ţara miliarde de dolari în ultimii ani. Autorităţile suspectează că această conductă a fost spartă de hoţi.

Obrador a lansat o campanie împotriva hoţilor de combustibil pe 27 decembrie şi a ordonat închiderea temporară a conductelor pentru a opri furturile care creează pierderi de miliarde de dolari firmei de stat Petroleos Mexicanos (Pemex).

„Departe de a se opri lupta împotriva furtului, va deveni mai puternică, vom continua până când vom eradica aceste practici”, a afirmat Lopez Obrador.

Imaginile video de pe reţelele sociale care arată oameni cum umplu găleţi cu combustibil de la conductă dimineaţa în prezenţa forţelor armate a ridicat întrebări privind lipsa unei intervenţii.

Guvernul a informat că soldaţii au ajuns la faţa locului după ce Penex a identificat furtul, însă nu au putut securiza zona la timp.

„Erau prea multe persoane acolo iar armata s-a retras pentru a evita problemele. Chiar când se retrăgeau a avut loc explozia”, a afirmat ministrul Securităţii Publice Alfonso Durazo.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO