Mitul ambulanței care fură copii a ajuns în Franța. Măsuri după atacuri asupra țiganilor

Ultima actualizare: 28-03-2019 20:20

Ţiganii români şi bulgari de la marginea Parisului sunt de aproape o lună victimele unor atacuri rasiste, după ce un zvon despre o ambulanţă care răpeşte copii pentru trafic de organe a isterizat populaţia locală, aşa cum s-a întâmplat şi la noi.

Deşi nu a dispărut nici un copil, zeci de indivizi au hăituit şi bătut grupuri de romi ori le-au incendiat mașinile în suburbii locuite în mare parte de emigranţi.

Poliţia franceză a lansat apeluri repetate împotriva acestei psihoze colective, declarând răspicat că este vorba despre "fake news", ştiri false! 20 de persoane au fost reţinute pentru vandalism şi violenţe.

În Franța, mitul ambulanței care răpește copii este însoțit pe rețelele de socializare de filmulețe care surprind, chipurile, țigani, la volanul unor furgonete, în căutare de victime.

Faptul că NU a fost depusă nicio plângere privind dispariția vreunui copil nu i-a împiedicat pe zeci de localnici din Bobigny, o suburbie a Parisului cu mulți emigranți, să atace diverși șoferi care conduceau dubițe de transport.

Presa franceză prezintă mai multe atacuri și împotriva comunității de țigani din regiunea Seine-Saint-Denis. Într-un alt incident, "justițiarii" au incendiat două camionete. Anterior, dăduseră năvală într-o tabăra de nomazi din Clichy-sous-Bois.

Țiganii s-au refugiat într-un centru comercial în așteptarea poliției. De câteva zile, poliția franceză roagă populația să se calmeze și să nu mai răspândească aceste informații false: "Nu există nicio fărâmă de adevăr legată de răpiri sau tentative de răpire. Poliţia a verificat temeinic aceste informaţii, aşa că vă rog să nu alimentaţi aceste zvonuri care nu doar dau naştere unei psihoze, dar sunt de vină şi pentru incidente grave."

Asemenea zvonuri, despre ambulanțele negre care ar răpi copiii au isterizat și populația României. Din această cauză, anul trecut, o scriitoare care își promova proiectul intitulat "Ambulanța literaturii", călătorind la bordul unei vechi ambulanțe, a fost agresată în București.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Primitivisul apare în aceste grupuri urbane, pentru că acești oameni au fost uitați de stat și atunci și-au remaniat gândirea și spun că ei trebuie să aibă grijă de ai lor și cum au grijă? Așa .. "

Mitul ambulanței care răpește copii a stârnit și o anchetă a poliției.

De altfel, autoritățile noastre au transmis public că este vorba despre o informație total falsă și precizează că nu au înregistrat niciodată o dispariție de acest fel.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO