Mitul ambulanței care fură copii a ajuns în Franța. Măsuri după atacuri asupra țiganilor

×
Codul embed a fost copiat

Ţiganii români şi bulgari de la marginea Parisului sunt de aproape o lună victimele unor atacuri rasiste, după ce un zvon despre o ambulanţă care răpeşte copii pentru trafic de organe a isterizat populaţia locală, aşa cum s-a întâmplat şi la noi.

Deşi nu a dispărut nici un copil, zeci de indivizi au hăituit şi bătut grupuri de romi ori le-au incendiat mașinile în suburbii locuite în mare parte de emigranţi.

Poliţia franceză a lansat apeluri repetate împotriva acestei psihoze colective, declarând răspicat că este vorba despre "fake news", ştiri false! 20 de persoane au fost reţinute pentru vandalism şi violenţe.

În Franța, mitul ambulanței care răpește copii este însoțit pe rețelele de socializare de filmulețe care surprind, chipurile, țigani, la volanul unor furgonete, în căutare de victime.

Faptul că NU a fost depusă nicio plângere privind dispariția vreunui copil nu i-a împiedicat pe zeci de localnici din Bobigny, o suburbie a Parisului cu mulți emigranți, să atace diverși șoferi care conduceau dubițe de transport.

Citește și
duba atacata in Franta
Atacuri rasiste în Franţa asupra românilor. "Fură copii pentru organe cu ambulanţa neagră"
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Presa franceză prezintă mai multe atacuri și împotriva comunității de țigani din regiunea Seine-Saint-Denis. Într-un alt incident, "justițiarii" au incendiat două camionete. Anterior, dăduseră năvală într-o tabăra de nomazi din Clichy-sous-Bois.

Țiganii s-au refugiat într-un centru comercial în așteptarea poliției. De câteva zile, poliția franceză roagă populația să se calmeze și să nu mai răspândească aceste informații false: "Nu există nicio fărâmă de adevăr legată de răpiri sau tentative de răpire. Poliţia a verificat temeinic aceste informaţii, aşa că vă rog să nu alimentaţi aceste zvonuri care nu doar dau naştere unei psihoze, dar sunt de vină şi pentru incidente grave."

Asemenea zvonuri, despre ambulanțele negre care ar răpi copiii au isterizat și populația României. Din această cauză, anul trecut, o scriitoare care își promova proiectul intitulat "Ambulanța literaturii", călătorind la bordul unei vechi ambulanțe, a fost agresată în București.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Primitivisul apare în aceste grupuri urbane, pentru că acești oameni au fost uitați de stat și atunci și-au remaniat gândirea și spun că ei trebuie să aibă grijă de ai lor și cum au grijă? Așa .. "

Mitul ambulanței care răpește copii a stârnit și o anchetă a poliției.

De altfel, autoritățile noastre au transmis public că este vorba despre o informație total falsă și precizează că nu au înregistrat niciodată o dispariție de acest fel.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS Mircea Lucescu revine! A bătut palma cu noua sa echipă
BREAKING NEWS Mircea Lucescu revine! A bătut palma cu noua sa echipă
Citește și...
Romi români și bulgari acuzați că răpesc copiii din Paris pentru trafic de organe
Romi români și bulgari acuzați că răpesc copiii din Paris pentru trafic de organe

Ţiganii români şi bulgari, de la marginea Parisului, au fost victimele unor atacuri rasiste după ce un zvon despre o ambulanţă care răpeşte copii pentru trafic de organe a isterizat populaţia locală.

Atacuri rasiste în Franţa asupra românilor.
Atacuri rasiste în Franţa asupra românilor. "Fură copii pentru organe cu ambulanţa neagră"

O serie de zvonuri lansate pe Facebook, Twitter şi Snapchat au dus la atacuri rasiste asupra românilor care trăiesc în zone sărace din apropierea Parisului.

Revoltă din cauza
Revoltă din cauza "ambulanţei negre" într-un oraş din Turcia. Poliţia a cerut întăriri

Localnicii din oraşul turc Incirliova au declanşat o adevărată răscoală din cauza unei maşini despre care au crezut că le fură copiii.

Calvarul prin care trece scriitoarea agresată în București, după incidentul cu ”ambulanța neagră”
Calvarul prin care trece scriitoarea agresată în București, după incidentul cu ”ambulanța neagră”

După ce a fost agresată şi torturată de nişte indivizi la Gara de Nord din Capitală pe baza unui zvon infirmat categoric de poliţie, scriitoarea Doina Popescu Brăila spune că nu a scăpat de acest coşmar.

Recomandări
România și Republica Moldova, menționate direct într-un mesaj disperat transmis de Kiev: „Daţi-ne ceea ce avem nevoie
România și Republica Moldova, menționate direct într-un mesaj disperat transmis de Kiev: „Daţi-ne ceea ce avem nevoie"

Ucraina le-a cerut din nou aliaţilor să facă „paşi extraordinari şi îndrăzneţi" în vederea furnizării de apărare aeriană pentru a ajuta la apărarea împotriva valurilor de atacuri aeriene ruseşti care au vizat sistemul energetic în ultimele săptămâni.

Dosarul morților suspecte de la ATI. Cinci asistente și infirmiere de la Spitalul Sfântul Pantelimon, audiate
Dosarul morților suspecte de la ATI. Cinci asistente și infirmiere de la Spitalul Sfântul Pantelimon, audiate

Au reînceput audierile în cazul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală.

„Golden Gate de România” a devenit un permanent șantier. Noile probleme apărute la podul de la Brăila
„Golden Gate de România” a devenit un permanent șantier. Noile probleme apărute la podul de la Brăila

Podul de la Brăila, care încă nici nu a fost predat de constructorul italian beneficiarului, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, continuă să aibă probleme.