Pasageri blocați pe aeroporturi după ce o companie low cost s-a închis


Ultimul update: Joi 28 Martie 2019 16:31
Data publicarii: Joi 28 Martie 2019 16:22
Categorie: Stiri externe
wow air, faliment, companie,

O companie de zbor din Islanda și-a încetat activitatea în timp ce pasagerii așteptau să se îmbarce. Compania de zbor “Wow Air” a încheiat toate operațiunile și a anulat toate zborurile, lăsând pasagerii blocați în aeroporturi.

Compania aeriană și-a anunțat retragerea joi printr-un comunicat publicat pe site-ul companiei. Ei și-au sfătuit pasagerii să își rezerve bilete la alte companii aeriene iar pentru unii dintre ei au declarat că ar putea fi eligibili de ramburs, relatează CNN.

Saurabh Aggarwal, care ar fi trebuit să călătorească cu Wow Air de la Toronto la Reykjavik, a povestit pentru CNN că pasagerilor nu li s-au oferit nicio informație suplimentară. De asemenea, după ce a fost anulat zborul, clienților nu li s-au oferit cazare și nici nu li s-au înapoiat banii pe bilete, potrivit lui Aggarwal.

Aceasta a fost informată cu o zi înainte că Wow Air își oprește activitatea iar toate zborurile începând cu următoarea zi vor fi anulate.

Potrivit Autorității de Transport din Islanda, EasyJet și Norwegian Air sunt doar câteva dintre companiile de zbor ce au oferit bilete reduse pentru clienții care au rămas blocați în aeroporturi.

Wow Air a declarat că poate plăti compensații "în conformitate cu reglementările europene privind drepturile pasagerilor aerieni". În cazul în care compania aeriană declară faliment, pasagerii pot face o reclamație.

Infiintată în 2011, compania Wow Air era cunoscută pentru tarife ieftine transatlantice pe rute prin Islanda. Făcea parte dintr-un grup de companii aeriene nordice, care au condus la scăderea prețurilor biletelor.

Este cea mai recentă companie aeriană dintr-un șir lung cu probleme financiare, deoarece industria aviatică este lovită de o concurență acerbă și de o schimbare a modelelor de afaceri.

Primera Air a încetat să funcționeze în octombrie 2018. În februarie, compania Germania a depus faliment, iar compania aeriană britanică Flybmi s-a închis și ea.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO