Misterul celui de-al saselea simt, pe punctul de a fi dezlegat!


Ultimul update: Duminica 16 Septembrie 2012 17:01
Sursa: www.smh.com.au
Data publicarii: Luni 11 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
test

Pana in prezent stiinta nu a reusit sa dezlege misterul din spatele celui de-al saselea simt. Acum, insa, un neurolog din Sydney sustine ca poate demonstra cum reusesc oamenii sa reactioneze la nivel psihologic.

Un studiu realizat pe o perioada de cinci ani, desfasurat prin monitorizarea activitatii cerebrale a 30 de subiecti in timpul unor sesiuni de terapie, a aratat faptul ca doi indivizi se pot alinia psihologic.

Mai exact, parti din sistemele lor nervoase pulseaza in armonie, chiar daca nu a existat sau exista niciun contact fizic intre ei.

Trisha Stratford, neuropsihoterapeutul care a condus cercetarea, la Universitatea de Tehnologie din Sydney, este de parere ca studiul a oferit posibilitatea unei intelegeri mai profunde a ceea ce se intampla atunci cand oamenii interactioneaza.

Studiul a demonstrat faptul ca intr-un moment de unitate intre doi oameni sau intr-o stare semiconstienta cel mai incitant lucru este ca o parte a creierului denumita lob parietal se actioneaza.

"Atunci cand acest lucru se intampla, ne putem citi reciproc mintile. Asta inseamna al saselea simt", spune Trisha Stratford.

"Al saselea simt nu insemna magie. Este vorba de o capacitate concreta din dotarea creierului uman. Studiile demonstreaza ca dispunem de capacitatea de a ii intelege pe oameni mai profund decat o facem in mod normal in conversatiile generale", sunt de parere specialistii.

Sursa: www.smh.com.au

Tags: curiozitati,

VIDEO! Unic in lume! Un indian este rezistent la descarcarile electrice
Poze din viitor! Uite cum va arata lumea din cauza schimbarilor climatice!
Cinci lucruri pe care le faci zilnic si pe care stiinta nu le poate explica
VIDEO PROTVPLUS.RO