Mireasă copil din Afganistan torturată și ucisă de soț. Tradiția barbară urmată de bărbat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
fete afgane
iStock

O fetiță afgană, obligată să se căsătorească cu un bărbat mult mai mare decât ea, a fost torturată până a murit de către soțul ei, din răzbunare, potrivit autorităților.

Trupul fetiței care se numea Hameya, care avea între 7 și 10 ani, a fost descoperit duminică seară, a declarat Naqibullah Amini, purtătorul de cuvânt al poliției din provincia Badghis, din nord-vestul țării, relatează Daily Mail.

Soțul lui Hameya a dispărut și a fost dat în urmărire de către poliție, în timp ce tatăl ei a fost reținut, a adăugat Amini.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Jamshid Shahabi, a declarat că Hameya a fost căsătorită potrivit unui obicei numit "badal", când fetele sunt schimbate între două familii ca mirese. Badal le permite ambelor familii să reducă costurile căsătoriilor, pentru că astfel nu se mai dau bani drept zestre.

După ce cealaltă fată din aranjament a fost ucisă de soțul ei, soțul lui Hameya a început să o tortureze din răzbunare și, în cele din urmă, a ucis-o, a spus Shahabi.

Soțul lui Hameya, despre care polițiștii au spus că ar avea aproximativ 30 de ani, a avut deja cel puțin o soție. Hameya a fost căsătorită cu el el timp de șase luni, până să fie ucisă.

Vârsta legală de căsătorie în Afganistan este de 16 ani pentru fete și 18 pentru băieți, însă tradiția permite căsătoria și la copii de până în 10 ani.

Cel puțin una din trei fete afgane este căsătorită înainte de a împlini vârsta de 18 ani, potrivit unui raport al ONU.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO