LOST: Avionul disparut din Malaysia. Australia trimite nave cu echipamente de ultima generatie pentru a gasi epava

Ultima actualizare: 05-10-2014 06:53
Bluefin-21, robotul subacvatic folosit in cautarea avionului MH370

O noua misiune de cautare a epavei cursei Malaysia Airlines MH370 a fost lansata in apele Oceanului Indian. Navele sunt dotate cu echipamente care permit cercetari subacvatice.

In doar cateva zile, la 1.500 de kilometri de coasta vestica a continentului australian, in apele Oceanului Indian, vor ajunge navele care sunt in cautarea ramasitelor avionului disparut de pe radare pe data de 8 martie. Acestea sunt dotate cu echipamente video si sonore de ultima generatie, scrie Daily Mail.

Potrivit ultimelor informatii ale anchetatorilor, cursa care efectua un zbor de la Kuala Lumpur la Beijing s-ar fi prabusit in perimetrul indicat.

Noua operatiune de cautare este un proiect comun al Guvernului australian si al celui malaezian care a costat 57 de milioane de dolari. Aceasta are loc la cateva luni de la disparitia misterioasa a avionului, timp in care anchetatorii au pus la punct o harta detaliata a zonei in care se presupune ca a avut loc impactul.

Prima zona de cautari, denumita si zona prioritara, reprezinta un perimetru in forma de arc, pe o distanta de 60.000 de kilometri patrati, aproape cat suprafata Croatiei.

Din acest motiv, nu se stie cat vor dura cautarile. “Speram, evident, sa gasim avionul in prima zi, dar ar putea dura si un an sa investigam intreg perimetrul, tinand cont de faptul ca in zona conditiile meteo pot ingreuna des operatiunile”, a declarant ministrul australian al transporturilor, Warren Truss.

GO Phoenix, primul vapor care face parte din aceasta misiune, a plecat din portul de la Jakarta, din Indonezia, in urma cu o saptamana si se presupune ca va ajunge in zona cautarilor la sfarsitul acestei saptamani.

Camerele video subacvatice pot fi controlate de pe punte printr-o conexiune care permite analizarea imaginilor de pe fundul oceanului. Este vorba de distante de peste 7 kilometri sub apa, acolo unde relieful este unul accidentat, prezentand ramasite ale unor vulcani, vai adanci si gropi.

In urma disparitiei multe teorii au fost lansate cu privire la cursa MH370, insa de departe cea mai interesanta a fost cea referitoare la antrenamentele pe care pilotul Zaharie Ahmad Shah le efectua la el acasa pentru a ateriza pe o insula pustie cu un simulator.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO