Ministerul britanic al Apărării: Rusia obţine un ”succes tactic în Donbas” şi ”controlează mai mult de 90% din Lugansk”

Ultima actualizare: 03-06-2022 12:11
Ministerul ucrainean al Apărării: Rusia caută să încercuiască Severodonețk
Getty

Rusia obţine un ”succes tactic în Donbas” şi ”controlează mai mult de 90% din regiunea separatistă Lugansk”, anunţă, joi, Ministerul britanic al Apărării în raportul zilnic de informaţii, pe 24 februarie, scrie News.ro.

După ce forţele ruse eu eşuat să îşi îndeplinească obiectivele iniţiale de a ocupa Kievul şi centrele guvernamentale ucrainene, Rusia şi-a adaptat operaţiunea militară cu scopul de a se concentra asupra Donbasului, se arată în raport.

Vezi live text cu ultimele știri referitoare la războiului din Ucraina, ziua 100

”Rusia obţine în prezent succes tactic în Donbas”, forţele ruse menţin operaţiunea ofensivă şi în prezent ”par să deţină iniţiativa faţă de opoziţia ucraineană”, se mai arată în raport.

Este probabil ca Moscova să obţină controlul total asupra regiunii Lugansk. Rusia a obţinut aceste succese tactice recente prin ”costuri semnificative de resurse şi prin concentrarea forţei şi a focurilor într-un singur front al campaniei generale”, se mai precizează în raport.

În schimb, armata rusă a adoptat o postură ”defensivă” pe celelalte fronturi sau axe.

Cu toate acestea, raportat la planul iniţial al Rusiei, ”niciunul dintre obiectivele strategice nu a fost atins”, menţionează Ministerul britanic al Apărării.

Ca Rusia să obţină ”orice formă de succes, va necesita investiţii uriaşe de forţă de muncă şi echipamente şi este probabil să dureze mai mult timp”, susţine raportul.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO