Minciuna din cartile de istorie. Una dintre protagonistele acestei fotografii dezvaluie adevarul

13-12-2011 16:04
Sursa: news.yahoo.com

Katherine Lowe

Fotografia in care apar cateva femei luptandu-se cu incendiul provocat de atacul de la Pearl Harbor si care a fost publicata in numeroase carti de istorie nu este ceea ce s-a crezut a fi.

Una dintre protagonistele imaginii a acceptat sa vorbeasca despre locul in care a fost facuta poza.

Katherine Lowe, in varsta de 96 de ani, a povestit ca imaginea este reala, dar ca nu a fost facuta in ziua de 7 decembrie 1941.

“Eram pregatite sa mergem la biserica in dimineata zilei de 7 decembrie. Nu stiam ca suntem in razboi, am mers la biserica. In strada ne uitam la toate acele bombardamente”, a declarat Katherine pentru msnbc.com.

Lowe a povestit ca ea si colegele ei au mers imbracate civil pe santierul naval Pearl Harbor, dar si ca imaginea cu pricina a fost cel mai probabil realizata in timpul unui antrenament.

Fotografia a aparut in numeroase carti de istorie cu titlul “Femeile pompier care s-au luptat cu flacarile dupa atacul de la Pearl Harbor”.

Katherine a marturisit ca nu a stiut pana acum ca poza a ajuns in cartile de istorie si ca este atat de cunoscuta.

Probabil ca imaginea a fost promovata astfel din dorinta de-a atrage atentia asupra rolului pe care femeile l-au jucat in timpul razboiului, considera msnbc.com.
 

Sursa: news.yahoo.com


VIDEO PROTVPLUS.RO