4 morti si 125 de raniti in Belgia. Cine este barbatul care a aruncat grenade de pe o brutarie

13-12-2011 15:11

4 morti si 125 de raniti in Belgia. Cine este barb...
4 morti si 75 de raniti in Belgia. Cine este barba...

Patru persoane au fost ucise, iar alte 125 ranite, marti, de un barbat in varsta de 33 de ani, care a deschis focul si a aruncat dispozitive explozive asupra multimii, in piata principala din Liege.

Un bilant anterior anunta doi morti si 64 de raniti.

In afara de atacator, ceilalti morti sunt un baiat in varsta de 15 ani, decedat pe loc, un adolescent in varsta de 17 ani, care a murit la spital, si o femeie in varsta de 75 de ani, de asemenea decedata la spital, a precizat magistratul. De asemenea, un bebelus in varsta de 17 luni, care se afla intre viata si moarte, a decedat marti seara, a anuntat spitalul din Liege.

Atacatorul a fost identificat ca fiind Nordine Amrani, un locuitor al orasului Liege, in varsta de 33 de ani.

Nordine Amrani a fost condamnat, anterior, pentru detinere de arme si tainuire in cazuri implicand stupefiante si moravuri. Autorul atacului armat era convocat marti dimineata la politie, a anuntat Reynders. "El era convocat pentru a fi audiat la o sectie de politie", a spus procurorul, refuzand sa precizeze despre ce tip de caz este vorba.

Amrani avea asupra sa o pusca automatica usoara, un pistol si grenade. El a aruncat trei grenade de pe acoperisul unei brutarii, a adaugat magistratul.

Ancheta va stabili circumstantele mortii acestuia, a subliniat Danielle Reynders. Unii martori sustin ca Nordine Amrani s-a sinucis cu un glont in cap.


VIDEO PROTVPLUS.RO