Militarul american suspectat de masacrul unor civili afgani, transferat la o baza din Kansas


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 16:23
Data publicarii: Vineri 16 Martie 2012 16:29
Categorie: Stiri externe
Militari in Afganistan

Soldatul american acuzat ca a ucis 16 sateni afgani este in curs de transfer din Kuwait catre o inchisoare de mare securitate situata la o baza militara americana din Kansas.

"In acest moment el este in tranzit catre (baza) Fort Leavenworth", a declarat John Henry Browne pentru postul de televiziune CNN, adaugand ca a vorbit la telefon cu clientul sau ale carui declaratii i s-au parut confuze. El este "ingrijorat de sanatatea mintala" a clientului sau.

Urmarea masacrului in care un soldat american a ucis 16 civili afgani. Psiholog: "Era de asteptat"

Militarul american, un sergent in varsta de 38 de ani, casatorit si tatal a doi copii, a parasit baza din districtul Panjwayi, in provincia Kandahar (sud), dupa care a ucis, in doua sate invecinate, 16 persoane, intre care numerosi copii si femei, potrivit primelor elemente ale anchetei.

Ulterior, el a revenit la baza, unde s-a predat. Militarul a fost transferat imediat in Kuweit, in asteptarea unei audieri in fata curtii martiale, in timp ce Guvernul afgan a cerut ca soldatul sa fie judecat in Afganistan, in cadrul unui proces public.

Avocatul soldatului a declarat de la Seattle (statul Washington) ca urma sa aiba o convorbire prin telefon cu clientul sau la ora 06.00 (15.00), dar ca acesta era in tranzit catre inchisoarea militara Fort Leavenworth.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO