Mii de hectare de vegetație ard necontrolat în California. Pompierii au scăpat situația de sub control

Ultima actualizare: 14-08-2020 09:34

Este o vară de foc, la propriu, în sudul Californiei. Incendii uriașe de vegetație au izbucnit lângă orașul Los Angeles.

Ard necontrolat mii de hectare, iar pompierii recunosc că sunt depășiți de situație. Sute de familii au primit ordin de evacuare.

Dealurile de lângă Los Angeles ard precum o torță. Flăcările violente nu mai contenesc de mai bine de 24 de ore. Cel puțin 500 de pompieri se luptă să le stingă. Din cauza accesului greu în zonă, operațiunile se desfășoară mai mult pe calea aerului. Din elicoptere sunt vărsați mii de litri de apă, dar şi aşa sunt insuficienți pentru a opri infernul.

Focul a izbucnit în împrejurimile lacului Hughes. La început a ars o suprafaţă mică, de 20 de hectare. Două ore mai târziu, era de 200 de ori mai mare, potrivit pompierilor din comitatul Los Angeles. Autoritățile spun că incendiul este unul neobișnuit, deoarece a izbucnit mai devreme comparativ cu cele din anii trecuți. În plus, viteza cu care s-a răspândit este anormală, având în vedere absența vântului puternic.

Ca măsură de precauție, echipele de intervenție au început să evacueze preventiv mai multe zone rezidențiale aflate la nord de Los Angeles.

Sub teroarea focului sunt și americanii din statul Oregon. Flăcările au izbucnit în toiul nopții și s-au extins pe cel puțin 80 de hectare. Cel puțin 200 de imobile sunt în pericol să se facă scrum, dacă pompierii nu vor reuși să controleze la timp focarele.

Kiel Nairns, pompier Oregon: "Sperăm să facem o treabă bună în această noapte pentru ca focul să ocolească așezările. Dar vineri vântul va reîncepe să bată cu putere și asta ne îngrijorează, pentru că nu știm dacă vom reuși să controlăm situația, având în vedere suprafața mare de teren pe care s-a extins focul până în prezent."

Pe de altă parte, în unele porțiuni din statul Maryland, ploile torențiale le-au dat de furcă locuitorilor. Canalizarea nu au mai făcut față debitului de apă, așa că multe străzi au fost închise circulației.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO