Michelle Obama, atac usturător la adresa lui Donald Trump

Ultima actualizare: 18-08-2020 20:30

Michelle Obama a lansat un atac usturător la adresa lui Donald Trump, despre care spune că „nu este președintele potrivit”.

S-a întâmplat la Convenția Partidului Democrat, care se pregătește să-l desemneze oficial pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă. Din cauza pandemiei, convențiile principalelor partide de peste Ocean sunt virtuale.

Imnul naţional a fost interpretat de un cor virtual şi multicultural, alcătuit din reprezentanţi ai tuturor statelor federale americane.

Eva Longoria a fost maestru de ceremonii, prezentând, însă, mesaje video înregistrate în prealabil.

Mesajul cel mai puternic, emoţional şi virulent, totodată, la adresa preşedintelui Trump a fost transmis de fostă primă doamnă, Michele Obama. Chiar şi lanţul purtat la gât - au remarcat cei cu privirea ageră - chema la vot.

Michelle Obama: „Trist, aceasta este America pusă în vitrină pentru generaţia următoare, o naţiune neperformantă nu doar în materie de politică, ci şi în materie de caracter. Donald Trump nu este preşedintele potrivit pentru această ţară. A avut timp mai mult decât suficient să demonstreze că poate exercita această funcţie, dar, în mod clar, este depăşit”.

Mesajul a fost înregistrat înainte ca Joe Biden, candidatul democraţilor pentru Casa Albă, să anunţe, acum o săptămână, că face echipă cu senatoarea Kamala Harris. Cu origini jamaicane şi indiene, aceasta ar putea deveni primul vice-preşedinte de culoare din istoria Americii, dacă Biden este ales preşedinte în alegerile din 3 noiembrie.

Michelle Obama: „Dacă vă gândiţi că nu poate fi mai rău, credeţi-mă, se poate! Şi va fi mai rău, dacă nu facem o schimbare la aceste alegeri”.

Bernie Sanders: „Nero cânta la lăută când Roma ardea. Trump joacă golf. Acţiunile sale au dus la agravarea acestei crize pandemice, în care au murit peste 170.000 de oameni şi care ne arată o naţiune nepregătită să-şi protejeze poporul”.

În prima zi a convenţiei democrate virtuale, au transmis mesaje inclusiv membri ai partidului republican, dezamăgiţi de primul mandat al lui Trump.

Din cauza pandemiei, democraţii au renunţat la organizarea unei convenţii în stil tradiţional, cu baloane, mulţimi entuziaste şi manifestări de efuziune. Însă e de presupus că asemenea discursuri înregistrate, care nu sunt rostite în faţa publicului, să nu genereze acelaşi nivel de entuziasm ca adunările partidelor din anii trecuţi.

Şi republicanii se vor confrunta cu aceeaşi provocare la convenţia lor, de săptămâna viitoare, când vor pleda - tot virtual - pentru încă patru ani ai lui Trump la Casa Albă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO