Michelle Obama a prezentat decoratiunile de sarbatori din Casa Alba. Cat au lucrat la ele 100 de voluntari

30-11-2016 09:55


Sotii Obama se pregatesc pentru ultimul Craciun la Casa Alba, iar marti seara, prima doamna a Statelor Unite a prezentat publicului decoratiunile interioare de sarbatori din Casa Alba.

Timp de o saptamana aproape 100 de voluntari au lucrat la decorarea camerelor.

"In librarie, vizitatorii vor vedea un brad si un steag compus din fotografii cu famiile militarilor, pe care eu si sotul meu le-am intalnit in baze din intreaga lume", a spus Michelle.

In onoarea lor un brad a fost decorat cu ornamente aurii si fotografii ale familiilor eroilor.

In biblioteca Casei Albe, decoratiunile sunt realizate pentru a pune in lumina educatia. Atat ornamentele din brad cat si mesajele scrise in 12 limbi pe diferite decoratiuni sunt bazate pe cultura si istoria americana.

"Odata ce invitatii ajung la etaj, avem bradul inalt de 6 metri, este foarte mare si a fost nevoie de rearanjarea camerei, iar candelabrele au fost date jos pentru a putea instala bradul. Acesta se afla in camera Albastra", a mai spus Michelle.

Numai decorarea acestei camere a durat 4 zile. Si sala destinata cinelor de stat a pregatit o surpriza vizitatorilor.

"In camera cinelor de stat puteti vedea macheta oficiala a Casei Albe realizata din turta dulce. Tot ceea ce vedeti se poate manca", a precizat Prima Doamna.

Macheta cantareste 300 de kilograme, iar cofetarii Casei Albe au incercat sa nu piarda nici un detaliu din gradina.

Intr-o alta camera a Casei Albe, sotii Obama au ales sa instaleze doua replici ale celor doi caini ai familiei, Bo si Sunny, pentru a-i intampina pe turisti.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO