Metroul londonez a inaugurat serviciul de noapte in weekenduri. Ipostazele in care au fost surprinsi primii calatori nocturni


Ultimul update: Marti 23 August 2016 06:59
Data publicarii: Sambata 20 August 2016 19:41
Categorie: Stiri externe

In sfarsit, turistii care ajung la Londra, petrecaretii autohntoni dar si cei care muncesc din greu noptile nu mai au grija intoarcerii acasa ori la hotel, in toiul noptii.

Metroul londonez a inaugurat vineri noapte serviciul de noapte la sfarsit de saptamana. Deocamdata, doar pe 2 linii ale retelei, urmand ca din octombrie sa se adauge inca 3 magistrale.

Prima cursa de noapte a metroului londonez a fost promovata ca la carte. Dornic sa culeaga impresii de la beneficiari, primarul metropolei a urcat intr-o garnitura, in statia Brixton, din sudul orasului.

Sadiq Khan, primarul Londrei: "Oamenii sunt incantati pentru ca asta inseamna ca, daca lucrezi in centrul Londrei ca asistent medical, medic, portar ori agent de paza, te poti intoarce usor acasa. La fel daca te duci catre centru pentru tura de noapte. Dar si daca ai iesit seara in oras, ai fost la teatru ori la restaurant nu trebuie sa-ti mai faci griji sa prinzi ultimul metrou".

Laura Bundock corespondent SKY News: "Ni s-a spus ca garniturile vor circula la interval de 10 minute. Acesta insa a sosit cu o intarziere de un an, din cauza protestelor sindicatelor cu privire la salarii si conditii de munca."

Vestea ii bucura pe cei care muncesc in ture de nopate, dar ii face pur si simplu fericiti pe faimosii petrecareti ai Londrei, care fac taraboi pe strazi dupa ce au pierdut shirul paharelor prin puburi.

Paul Crowther, Politia Transporturi: "Cred ca cine intrece masura cu bautura pe la 11 seara nu e cu nimic diferit de cel care se imbata la trei noaptea. Asa ca sutem pregatiti sa facem fata acestor calatori."

Inaugurarea serviciului de noapte pica la tanc pentru Londra, dornica sa asigure lumea ca e deschisa pentru afaceri si turisti, in pofida recentul vot in favoarea iesirii din Uniunea Europeana.

Erou necunoscut la metroul din Londra. Si-a riscat propria viata pentru a salva alta. VIDEO
Pasagerii din tren s-au amuzat copios. Ce mesaj si-a pus pe frunte o femeie care a adormit pe scaun
VIDEO PROTVPLUS.RO