Metoda inedită prin care cercetătorii americani au oprit un focar de Covid-19 înainte să se răspândească

Ultima actualizare: 30-08-2020 12:19
coronavirus
Getty

Laboratorul doctorului Ian Pepper de la Centrul Tehnologic Durabil pentru Apă și Energie al Universității din Arizona, folosește teste chimice pentru a analiza poluanții, virușii și alte particule din canalizare, scrie Business Insider.

Recent, Pepper și colegii săi au încercat să urmărească și să prevină focarele de coronavirus folosind metoda de epidemiologie pe bază de ape uzate. Au urmărit particulele de coronavirus din canalizarea care aparține de Arizona încă din martie.

Săptămâna aceasta, testarea excrementelor umane pare să fi ajutat la prevenirea unui focar de coronavirus în curtea proprie: la Universitatea din Arizona.

Universitatea a început luni cursurile. Înainte de a ajunge studenții, Pepper și echipa sa au creat un sistem de testare a apelor uzate provenind din aproximativ 20 de clădiri din campus, inclusiv cămine.

Până marți, sistemul de testare a apelor uzate folosit de Pepper a dat un rezultat îngrijorător: a detectat niveluri ridicate de coronavirus în canalizarea din campus, provenind în special de la un cămin de studenți.

A doua zi, echipa a testat cele 311 de persoane care locuiau în căminul respectiv. Doi au avut rezultate pozitive; ambele persoane erau asimptomatice. Acei doi studenți au fost plasați în carantină, iar acum campusul efectuează urmărirea contactelor pentru a găsi alte cazuri.
"Cu această depistare timpurie, am reușit să stopăm un focar, i-am testat pe acei tineri și i-am plasat în carantină", a declarat Richard Carmona, director al campusului.

Pepper a spus că testele de canalizare pot detecta niveluri ridicate de coronavirus cu până la șapte zile înainte ca persoanele să înceapă să prezinte simptome. Acestea sunt „zile prețioase pe care le-am câștigat”, a spus el într-o conferință de presă vineri.

Oficialii campusului au spus că, fără sistemul de testare a apelor uzate, cei doi studenți asimptomatici ar fi putut răspândi cu ușurință coronavirusul prin universitate, infectând nenumărate alte persoane.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO