Mesajul terifiant transmis de un funcționar britanic din Hong Kong înainte să dispară în China

20-08-2019 10:28


Funcționarul dispărut

Autoritățile britanice s-au declarat îngrijorate de dispariția unui funcţionar al consulatului Regatului Unit din Hong Kong, despre care se știe că i-a trimis prietenei sale un mesaj cu “Roagă-te pentru mine”, scrie mirror.co.uk.

Ministerul britanic de Externe a comunicat marţi că încearcă să obţină informaţii suplimentare despre ce s-a întâmplat cu Simon Cheng Man-kit, care nu a mai fost văzut de 10 zile.

Tânărul nu s-a prezentat la biroul din Hong Kong pe data de 9 august, după ce făcuse în ajun o vizită în Shenzhen, oraș situat la granița cu Hong Kong.

Mirror.co.uk notează că informații neconfirmate susțin că tânărul de 28 de ani a fost reținut în China, în timp ce se întorcea de la Shenzhen, unde participase la un eveniment de afaceri.

“Bărbatul i-ar fi trimis un mesaj prietenei sale înainte de a se urca într-un tren: “Pregătit să trec. Roagă-te pentru mine”, scrie sursa citată.

Poliția a declarat, pentru presa locală, că nu a existat nicio arestare și că tânărul este considerat persoană dispărută.

"Suntem îngrijoraţi de relatările conform cărora un membru al echipei noastre a fost arestat în timp ce se întorcea de la Shenzhen în Hong Kong", a arătat un purtător de cuvânt din Beijing al Ministerului de Externe al Regatului Unit, într-o declaraţie transmisă prin e-mail.

"Acordăm sprijin familiei şi încercăm să obţinem noi informaţii de la autorităţile din provincia Guangdong şi din Hong Kong", adaugă comunicatul.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO