Mesajul postat de Elon Musk pe Twitter a stârnit un val de critici. Ce a scris miliardarul
Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, s-a făcut duminică ecoul unui zvon nefondat despre agresiunea asupra soţului preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, stârnind critici în mass-media.
Mesajul vine după recenta sa achiziţie a reţelei de socializare a provocat temeri că relaxarea moderării conţinuturilor va alimenta dezinformarea pe Twitter, potrivit Agerpres.
''Există o mică posibilitate ca aparenţele să fie înşelătoare'', a scris enigmatic Musk pe Twitter, mesaj la care a adăugat un link ce trimite la articol apărut pe website-ul conservator Santa Monica Observer, care a mai publicat terorii ale conspiraţiei şi ştiri false, scrie cotidianul Los Angeles Times, citat duminică de AFP.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Paul Pelosi, soțul lui Nancy Pelosi, a fost atacat duminicã la domiciliul lor din San Francisco de un bãrbat înarmat cu un ciocan şi care de fapt o cãuta pe preşedinta Camerei Reprezentanților a SUA, dar ea nu era acasã. În vârstã de 82 de ani, Paul Pelosi suferã de o fracturã cranianã în urma acestui atac şi este spitalizat.
Conform teoriei vehiculate de acel website în respectivul articol, care acum nu mai poate fi accesat, la domiciliul soților Pelosi nu ar fi avut loc nici un atac, iar Paul Pelosi s-ar fi aflat acolo împreunã cu un bãrbat care se prostitua ca homosexual.
Prin postarea sa pe Twitter, Elon Musk a reacționat la un tweet al fostei candidate democrate la preşedinţia SUA învinsã de republicanul Donald Trump în 2016, Hillary Clinton, în care aceasta critica teoriile conspirației rãspândite de republicani. ''Partidul Republican şi purtãtorii sãi de cuvânt rãspândesc cu regularitate discursuri de urã şi teorii conspiraţioniste complet demente. Este şocant, dar nu surprinzãtor, şi rezultatul este violenţa'', a criticat Hillary Clinton.
Excentricul patron al Tesla şi SpaceX, care se descrie drept un adept al libertãţii depline de exprimare, a declarat de mai multe ori cã doreşte sã acţioneze astfel şi ca proprietar al Twitter, reţea de socializare acuzatã pânã în prezent cã prin modul sãu de moderare a conţinuturilor cenzureazã anumite opinii şi care i-a suspendat contul lui Donald Trump. Totuşi, pentru a-şi asigura furnizorii de publicitate, ce asigurã veniturile Twitter, Musk a promis cã aceastã platformã va avea un ''consiliu de moderare a conţinuturilor''.
La câteva zile dupã achiziţia Twitter de cãtre Elon Musk, reţeaua de socializare este ţinta unor atacuri coordonate desfãşurate de troli care o inundã cu conţinuturi cu mesaje de urã.