Mesajul Papei Francisc catre "cetatenii digitali" catolici: "Internetul e un dar de la Dumnezeu"

Ultima actualizare: 26-01-2014 07:06
papa francisc

Papa Francisc i-a indemnat pe catolici sa fie "cetateni digitali" constructivi, folosind Internetul, pe care l-a calificat drept un "dar de la Dumnezeu", ca modalitate de consolidare a solidaritatii.

 

Suveranul Pontif a facut public primul sau mesaj pe retelele sociale, transmis traditional in fiecare an cu ocazia Sfantului Francisc de Sale, ocrotitorul jurnalistilor, intitulat "comunicarea in folosul unei autentice culturi a intalnirii".

In acest mesaj, prezentat de AFP si de cotidianul catolic Avvenire, Papa Francisc afirma ca "Internetul poate oferi posibilitati de intalnire si solidaritate intre toti oamenii si ca acesta reprezinta un lucru bun, un dar de la Dumnezeu".

De asemenea, conform AFP, Suveranul Pontif a atras atentia asupra riscului excluziunii, dezorientarii, inchiderii si ignorantei, care pot fi favorizate de Internet.

"Marturisirea evanghelica crestina nu se face printr-un bombardament cu mesaje religioase, ci prin vointa de a ne oferi altora, prin disponibilitatea de a ne implica rabdator si respectuos in problemele si in remedierea dubiilor altora", a subliniat Francisc, citat de Avvenire.

Totodata, Francisc a pledat pentru un dialog adevarat intre credinciosi si necredinciosi. "Dialogul nu inseamna renuntarea la propriile idei si traditii, ci doar la pretentia ca acestea sunt unice si absolute", a mentionat PapaFrancisc, afirmatie care, potrivit AFP, risca sa atraga criticile catolicilor traditionalisti, care l-au acuzat recent de relativism pe Suveranul Pontif.

La fel ca predecesorul sau Benedict al XVI-lea, Papa Francisc i-a indemnat pe internauti "sa redescopere linistea si calmul" in aceasta lume agitata.

 

Citeste și...
Parteneri