Mentorul care i-a radicalizat pe fratii Kouachi lucreaza la spitalul unde au fost duse victimele de la Charlie Hebdo


Ultimul update: Joi 15 Ianuarie 2015 00:15
Data publicarii: Luni 12 Ianuarie 2015 14:08
Categorie: Charlie Hebdo
Farid Benyettou

Farid Benyettou, fostul "emir" al "filierei Buttes-Chaumont" care a contribuit la radicalizarea fratilor Cherif si Said Kouachi, lucreaza din decembrie ca infirmier stagiar la unul dintre principalele spitale din Paris.

Farid Benyettou a fost condamnat la sase ani de inchisoare in 2008, in cadrul destructurarii "filierei Buttes-Chaumont". El a iesit din inchisoare in 2011 si, din decembrie, este infirmier stagiar la sectia de urgenta a spitalului Pitié-Salpêtrière, unul dintre principalele centre spitalicesti unde au fost transferate victimele atacului de la Charlie Hebdo, relateaza Le Parisien, in editia electronica.

Nascut la 10 mai 1981, Farid Benyettou predica la moscheea Adda'wa. Urmarit de serviciile de informatii inca de la inceputul anilor 2000, care au remarcat apropierea lui de Grupul Salafist pentru Predica si Lupta (GSPC), el i-a intalnit pe fratii Kouachi, carora le-a inculcat viziunea sa radicala despre religie si din care a facut primii sai elevi, pe care voia sa ii trimita in Irak pentru a participa la jihad.

Dupa ce a iesit din inchisoare, in 2011, Farid Benyettou s-a inscris in anul urmator la Institutul de formare a infirmierilor (Ifsi), dupa care la inceputul lui decembrie s-a angajat la sectia de urgenta a spitalului Pitié-Salpêtrière. Potrivit mai multor marturii oferite de personalul medical, acesta era "un elev studios si discret".

Farid Benyettou nu a lucrat insa miercuri si joi, dar urma sa se prezinte la serviciu in noaptea de vineri spre sambata, precum si in urmatoarele doua. "Este de neimaginat ca acest barbat - pe care toata lumea il prezinta drept unul dintre principalii mentori ai fratilor Kouachi - ar fi putut primi victimele fostilor lui protejati", afirma un medic din cadrul spitalului. Printre colegii sai, stupefactia este imensa. "Potrivit normelor Ministerului Sanatatii, nu poti pretinde un post de infirmier cu un cazier judiciar incarcat", explica un coleg de serviciu.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16