Mărturiile cutremurătoare ale cadrelor medicale din Anglia, în lupta cu Covid-19: „Pacienții mor cu o viteză dramatică”

Ultima actualizare: 07-01-2021 14:08
spital
Shutterstock

Personalul medical de la University College Hospital din Londra a precizat că este obligat să aleagă între pacienți, întrucât un număr tot mai mare de tineri intră în terapie intensivă, luptându-se să trăiască.

Zeci de pacienți își pierd viața „cu o viteză dramatică” în unitatea de terapie intensivă, deoarece medicii sunt obligați să acorde prioritate celor cu cele mai mari șanse de supraviețuire, transmite The Sun.

Între timp, pacienții au vorbit despre traumele lor din secție, spunând că bolnavii sunt conștienți că lipsa ventilatoarelor ar putea duce la scurtarea vieții lor.

Attila Karayel, în vârstă de 67 de ani, a spus: „Nu există oxigen în jur. Este înspăimântător.”

„Suntem atât de aglomerați, încât trebuie să acordăm prioritate. Nu ar trebui să alegem ce pacient primește primul îngrijiri. Oamenii îți cer ajutorul și tu nu știi pe cine să ajuți mai întâi. Pacienții își pierd viața cu o viteză dramatică. Nu doar că primim oameni în vârstă. Sunt tineri pe care îi primim, oameni de vârsta mea", a declarat un medic.

Numărul pacienților din spitalele din Londra s-a dublat în ultimele două săptămâni, iar University College Hospital transformă acum sala de operații și saloanele destinate copiilor în unități de terapie intensivă pentru a face față cererii.

Trei femei însărcinate sunt în prezent în terapie intensivă în spital.

În prezent, asistenții medicali sunt responsabili pentru trei, chiar cinci pacienți și au fost văzuți plângând regulat, potrivit presei locale.

„Nu este neobișnuit să încep munca și să văd asistenți care plâng. Încărcătura emoțională este imensă", a mai povestit un medic.

Un alt lucrător din domeniul sanitar a declarat pentru BBC: „Sunt speriat, trist, împietrit, îngrijorat".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO