Mărturia şocantă a tatălui fetei care s-a sufocat în "camionul morţii". Cât a plătit pentru călătoria fatală

Ultima actualizare: 28-10-2019 09:44

Şoferul camionului care transporta un container în care au fost descoperiţi 39 de imigranţi morţi a fost pus sub acuzare pentru omucidere, scrie presa britanică.

În acest timp, apar noi indicii în anchetă, însă identitatea victimelor rămâne neclară.

Autorităţile vietnameze au intrat și ele pe fir, când un bărbat a anunţat că a primit un mesaj de la fiica lui, în care această spunea că va muri pentru că se sufocă.

În Marea Britanie, patru persoane au fost arestate până acum în legătură cu acest caz tulburător.

Anchetatorii britanici au descoperit puţine acte de identitate asupra victimelor din containerul frigorific şi nu pot identifica, deocamdată, toate persoanele decedate. Oficialii fac apel la cei care au informaţii despre acest caz cutremurător să ajute la derularea anchetei.

Martin Pasmore, Inspector-şef de Poliţie: „Nu putem specula în acest moment cu privire la naţionalitatea tuturor celor decedaţi aflaţi în vehicul, dar vă pot spune că toate victimele au fost scoase afară. Ele sunt acum la Spitalul Broomfield şi vor fi supuse unor analize post-mortem. De întreaga acţiune se ocupă legiştii. Procesul de recuperare a fost efectuat de legişti."

Autorităţile vietnameze au intrat pe firul investigației în cazul migranților după ce un localnic din capitala Hanoi a primit un mesaj terifiant de la fiica lui, plecată de curând spre Marea Britanie.

Ultimul mesaj al tinerei dispărute: „Îmi pare rău, tată şi mamă. Drumul meu peste ocean nu a avut succes. Mamă, tată, vă iubesc atât de mult... Mor pentru că nu pot respira”

Mesajul şocant l-a făcut pe tatăl fetei să creadă că fiica lui era în containerul în care, în urmă cu câteva zile, au fost descoperite cele 39 de persoane fără viaţă. Omul spune că a plătit 40.000 de dolari traficanţilor pentru a o duce pe fiica lui în siguranţă, în Marea Britanie, către un viitor mai bun. Nu ştia însă în ce condiţii va călători.

Tatăl fetei: „I-am cerut nişte informaţii despre cum o să călătorească, ce mijloace de transport o să folosească. Mi-a spus că va merge pe o rută sigură, pentru VIP-uri, cu avionul, cu maşina. Dacă ştiam că va merge aşa... nimeni nu şi-ar lăsă copiii să plece. Nu aş fi lăsat-o să plece.”

Familia fetei se teme de ce e mai rău. Mai ales că nu e singurul caz.

Autorităţile vietnameze au primit deja mai multe sesizări din partea unor cetăţeni care spun că rudele lor au plecat spre Marea Britanie în aceeaşi perioadă şi acum nu mai pot fi contactate. Printre ei este şi un tânăr de 20 de ani, despre care familia crede că s-ar fi aflat în containerul descoperit lângă Londra.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO