Marturia cutremuratoare a unuia dintre supravietuitorii masacrului din Orlando. De ce a inchis mai multe persoane in club

Ultima actualizare: 20-06-2016 00:08
atac Orlando

Unul dintre supravietuitorii masacrului din clubul Orlando a facut dezvaluiri cutremuratoare despre ce s-a intamplat in acele clipe de cosmar.

Luis Burbano a scapat cu viata din cel mai sangeros atac armat din istoria SUA, insa a recunoscut ca le-a inchis usa si a lasat inauntru mai multe persoane care se ascunsesere intr-un hol, in spatele unei usi folosita in general de personalul clubului. Acestia incercau sa gaseasca o modalitate de a iesi afara.

Luis a facut aceste dezvaluiri intr-un interviu acordat celor de la FoX News, care a socat opinia publica. In momentul in care Omar Mateen a deschis focul in club, Luis Burbano s-a intins la podea si cauta cu disperare o iesire. A vazut un grup de 20 de persoane care incercau sa iasa pe o usa pe care scria "doar angajati", ascunsa in spatele unei draperii, si i-a urmat. Usa dadea intr-un hol catre una dintre iesiri. Acesta a vazut cum zeci de persoane se inghesuiau in hol i s-a parut extrem de periculos locul, mai ales cand acestia au inceput sa se catere unii peste altii pentru a ajunge la iesire.

Acesta a spus ca a inchis si blocat usa unde erau ascunsi mai multi oameni din club pentru ca cei de pe hol sa poata iesi afara, fara sa se faca o busculada la intrare, asta desi cei din inauntru il implorau sa deschida usa.

"Loveau in usa, tipau foarte tare, dar impuscaturile se auzeau tot mai aproape si mai dese. Asa am considerat atunci ca este bine sa fac" a declarat barbatul, conform Daily Mail.

Insa, acesta a spus ca din acea seara este coplesti de un sentiment de vinovatie. "Nu stii cum vei reactiona pana nu ti se intampla tie. Cineva mi-a spus ca am primit o a doua sansa la viata. Asta este? Atunci o regret, daca asta inseamna a doua sansa" a povestit acesta.

Cu toate astea, Luis sustine ca i-a tinut inchisi pe oameni pret de cateva secunde doar si ca intentiile sale au fost bune, acesta incercand sa ii salveze de fapt, pe cei care erau deja aproape de iesire.

Aceste detalii reies si din marturia altor persoane prinse in club, care au incercat sa iasa prin acea iesire de siguranta, dar, conform unuia dintre cei care a supravietuit "a tinut usa blocata, nu puteam sa iesim".

In urma atacului, 49 de persoane si-au pierdut viata si alte 53 au fost ranite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO