Mark Rutte, întrebat despre riscul ca România să aibă un preşedinte anti-NATO: „Toţi cei 32 de aliaţi sunt foarte implicaţi”
Secretarul general al NATO, Mark Rutte, întrebat despre perspectiva ca România să aibă un preşedinte anti-NATO, a spus că alianţa nu poate comenta un proces electoral în curs, dar respectă orice rezultat, pentru că are încredere în forţa democraţiei.
Şeful NATO a fost întrebat de o jurnalistă din Republica Moldova, la un briefing de presă înainte de reuniunea miniştrilor de externe de marţi de la Bruxelles, despre impactul pentru alianţă şi despre cât de mari devin riscurile pentru România, Moldova şi Ucraina, dacă alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de Călin Georgescu, un candidat care s-a declarat anti-NATO.
„Desigur, nu pot comenta alegerile naţionale din ţările aliate. Noi respectăm orice rezultat, iar în România încă trebuie să aibă loc turul al doilea”, a punctat Mark Rutte.
Alegeri 2024
08:05
Lasconi: Atunci când încearcă cineva, care îl are pe Putin în spate, în casa ta, nu ieşi tu din casă, îl scoţi pe el afară
22:25
Elena Lasconi, explicaţii despre acuzaţii precum „vrea să ne facă copiii homosexuali”: Este o manipulare de tip rusesc
20:46
BEC: Transmiterea de mesaje pentru influenţarea opţiunii de vot, după încheierea campaniei, considerată propagandă
17:25
Elena Lasconi: Sunt sigură că nici voi nu vă doriţi un preşedinte care ameninţă că va scoate România din UE şi din NATO
„Nu voi comenta alegerile naţionale, dar experienţa mea este că toţi cei 32 de aliaţi sunt foarte implicaţi în NATO, sunt dedicaţi NATO şi succesului (alianţei)”, a adăugat el.
„Da, desigur că întotdeauna sunt dezbateri - aceasta este o alianţă democratică. Punctul ei forte este că, datorită democraţiei, obţinem rezultate mai bune şi decizii mai bune în cele din urmă, mai multă prosperitate şi o descurajare mai bună”, a subliniat şeful NATO.